Ljubav nije ključ uspešnog braka

Naučnici su tokom 11 godina pratili 172 bračna para i ustanovili da predanost jača i štiti vezu. Što su se parovi više trudili oko rešavanja problema, to je njihova povezanost bila jača.

Bez predanosti, partneru je lako zameriti čak i najmanju sitnicu – zbog čega je takva veza osuđena na propast. Nije čak ni toliko bitna kompatibilnost, već istrajnost.
“Važno je raditi na svojim različitostima i prihvatiti jedno drugo“, tvrdi poznata britanska stručnjakinja za veze Trejsi Koks.
Jedan od problema je u tome što veliki broj parova ima pogrešan stav, odnosno ima pristup bankovnom računu. Naime, sve dok u vezi dobijaju više nego što bi dobijali da nisu u vezi, parovi ostaju zajedno. No čim naiđu na prve probleme – traže izlaz.
Uspešni parovi sebe vide kao tim, a ne kao pojedince koji misle samo na svoje potrebe. Oni su spremni da žrtvuju svoje želje za dobrobit partnera i braka.
Isto važi i za parove koji čekaju na zajednički život tek nakon braka. Oni su konzervativniji u pogledu na brak, te su više predani samoj instituciji u odnosu na parove koji već žive zajedno.
Osim predanosti, u braku je i seks jedan od ključnih faktora jer zbližava partnere. Iako je uvreženo mišljenje da parovi koji češće upražnjavaju seks ostaju zajedno, u seksu zapravo nije bitna učestalost već tempo.
“Najvažnije je da se parovi dogovore kakav seksualni život žele i svoje potrebe usklade sa tim“, napomenula je Koks.

Izvor: Daily Mail

(Visited 27.410 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *