5 stvari koje srećne porodice rade drugačije

“Porodica nije važna. Ona je sve.” – Majkl Džej Foks

Prošli su dani klasične porodice. Ali, to što vaša deca ne mogu da posmatraju idealnu porodicu ne znači da ne možete raditi na tome da ona to postane. Budite promena koju želite da vidite. To znači budite svesni toga kako živit i podižete svoju decu.

Srećne porodice rade stvari malo drugačije. Oni su srećniji zbog toga što žive planski i primenjuju poztivne navike koje unose životne vrednosti u živote svoje dece. To ne znači da je sve savršeno, ali njihove navike čine razliku i dobro nadmašuje loše.

Naravno, ne može svaka porodica da bude srećna sve vreme, ali sa nekoliko malih saveta koji će vam pomoći, možete to biti veći deo vremena.

Evo 5 stvari koje srećne porodice čine drugacije:

1. Srećne porodice imaju porodične tradicije
Reč zauzet deluje da je nova prenaglašena reč u današnje vreme. Svi su tako zauzeti zadacima i aktivnostima da su porodice srećne ako provedu nekoliko sati sedmično zajedno.

Zato, više nego ikad, važno je odvojiti vreme za zajedničko vreme svake sedmice, svakog meseca, na odmorima da biste stvorili životne uspomene i porodičnu tradiciju.

Na primer, to može biti jednostavno i lako kao što je porodični doručak nedeljom ujutru, igranje u petak uveče, šetnja vikendom, poseta familiji van grada jednom mesečno, dekoracija za Božić, isprobavanje porodičnog recepta – lista se nastavlja.

2. Srećne porodice daju
Kao što kaže jedna pesma: “Svima je potreban neko na koga možemo da se oslonimo.”
Nema ničeg boljeg od davanja onima kojima je potrebno. Možda ste u potrebi s vremena na vreme, a neko vam je pomogao. Na isti način, nikada ne znate kada ćete biti u potrebi (zato je dobro da akumulirate pozitivizam). Važno je dati često i dozvoliti deci da i oni lično daju.

Davanje samo pojačava pozitivan gest. Ujedinjuje porodicu dok u isto vreme uči decu dobrim delima za druge i deljenju. Postoji toliko različitih stvari koje možete uraditi:

– učestvovati u šetnji/trčanju/džogiranju koja doprinosi humanitarnim organizacijama ili grupi koja je pogođena bolešću ili ometenošću.
– volontersko sađenje cveća
– učestvovanje u deljenju hrane
– davanja stvari koje vam više nisu potrebne
– doniranje odeće koja nije nošena ili je premala.

3. Srećne porodice praktikuju mir, ljubaznost i saosećanje
Da, istina je. Braća i sestre se nekad svađaju, a to je nekako normalno. Međutim, velike eksplozije mogu biti sprečene kada praktikujete unutrašnji mir. Planski praktikujte ljubaznost i saosećanje u situacijama koje bi inače proizvele bes i nemir.

Napravite porodično pravilo da samo ljubazne, pozitivne reči mogu biti izgovarane u razgovorima. Kada se bes javi, učite decu kako da duboko udahnu da bi se rešili negativnih emocija.

Najbolji način da ih naučite tome jeste to bude i vaša navika.

4. Srećne porodice us duhovne i religiozne
Konstantno učenje dece o životu i Bogu će ih spremiti za veliki uspeh i sreću u životu. Bez sumnje, to je pokretačka sila u svemiru koja stvara i teče svime. Važno je učiti decu tome. Čak i ako kasnije tokom života oni odluče da veruju u nešto drugo.

To kod dece izaziva dobrobit. Dobroboit stvara srećniju i zdraviju porodicu i život. Da biste ovo uradili na efektan način, praktikujte i vi to svakog dana i budite primer – učite svoju decu detaljima.

5. Srećne porodice su srećnije i manje brinu
Veliki broj porodica propušta jednostavne radosti u životu, jer imaju previše drugih stvari oko kojih brinu. Srećne porodice se ne stresiraju, već planiraju i rade.

Kada nepoželjna situacija stupi na cenu, oni se sa njom suočavaju brzo i smireno. Ne dozovljavaju malim stvarima da se pretvore u velike i osećaju zahvalnost za lepotu i ljubav u svom životu.

Srećne porodice mogu biti zauzete školom, poslom, hobijima i dodatnim aktivnostima, ali iz života izvlače najviše što mogu. Srećne porodice brzo potisnu problem. Kada se pojavi veliki problem, oni ga rešavaju efektivno i razgovaraju o svojim osećanjima. Oni dele svoje brige na smireniji način da bi pomogli celoj porodici da se lakše nosi s tim.

“Mene izdržava porodična ljubav.” – Maja Angelu

 

Izvor: www.powerofpositivity.com

(Visited 7.614 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *