10 načina da ostanete povezani sa supružnikom u eri nedostatka vremena

Kada ste dugo u braku, stvari mogu postati pomalo dosadne i ustajale nakon nekog vremena. Ali bez obzira koliko dugo ste u braku, veoma je važno da se potrudite da se povežete sa svojim supružnikom, čak i kada nemate puno vremena. Ovo će osigurati da iskra i romansa u vašem braku ostanu i da vam nikada ne postane dosadno jedno s drugim.

Parovi koji se ne povežu ponovo, razdvoje se. Važno je da stalno budete na vrhu svoje veze, ali uz životnu vrevu, težak je posao stalno se fokusirati na svoj brak. Brak je težak posao, zato ne tražite izgovore da ne biste provodili kvalitetno vreme jedno sa drugim. Neka o tome nema pregovora.

Evo 10 brzih načina da se povežete sa supružnikom kada nemate puno vremena:

Pozdravite se sa žarom na kraju dana

Poljubac od šest sekundi je poljubac sa potencijalom. U dugotrajnim vezama, važnost pravog načina rastanka i pozdrava mogu se lako prevideti. Neka se vaši poljupci računaju.

Držite se za ruke dok gledate svoju omiljenu emisiju

Potrebno je malo truda da se dodirne i postoji ogromna moć u držanju za ruke i maženju. Podizanje hormona endorfina proizvodi intimnost i bliskost.

Dajte kompliment

Često imamo sjajne misli o našim dragim osobama koje ostaju u našim glavama. Na primer „Njegova frizura izgleda veoma lepo.” „Izgleda da je malo smršala. Ponosan sam na nju.” “On tako naporno radi za našu porodicu.” “Volim njen smeh.”

Ne zaboravite da obasipate supružnika komplimentima koje će ceniti i koji će mu podići samopoštovanje.

Nasmejte se šali

Bilo da je u pitanju mem na društvenim mrežama ili bezazlena šala, malo humora tera dnevnu napetost od dana.

Postavite otvoreno pitanje

Skloni smo da dajemo mnogo izjava umesto da postavljamo pitanja. Otvoreno pitanje izaziva razgovor, čak i ako je neko brzo pitanje tokom kupanja dece. Još bolje, uključite svoju decu tokom večere.

Iznenadićete se koliko je važno jednostavno pitanje. Pitanja čine da se osećamo kao da smo zanimljivi i važni. Ko ne želi da se oseća kao da je upravo privukao pažnju nekoga koga voli?

Pitanje od milion dolara koje često podstičem parove da postave…

pre nego što izađe na vrata je: „Šta mogu učiniti za tebe danas?“. Skida fokus sa nas samih što nam omogućava da učinimo nešto za druge.

Umesto da se bavite timskim poslovima i roditeljstvom, uradite jednu aktivnost zajedno kao par

Bilo da se radi o odlasku u teretanu u isto vreme i vežbanju sa partnerom ili kuvanju večere rame uz rame, rešavanje nečega kao tim trebalo bi da bude prioritet u vašem svakodnevnom životu.

Podelite uspomenu

„Sećate se onog puta kada smo se ukvasili dok smo šetali plažom?“ „Ono što si upravo rekla podsetilo me je na naše venčane zavete. To je bio najbolji dan u mom životu.” „Nikada neću zaboraviti vreme kada si me iznenadio tim izletom.”

Ne mora da bude tako duboko kao brisanje prašine sa foto albuma ili gledanje video snimka sa vašeg venčanja od 4 sata (iako bi ovo bilo sjajno veče za sastanak), ali deljenje lepog sećanja gradi emocionalnu intimnost.

Na brzaka

Romantika ne mora da uključuje večere uz sveće i latice ruža na krevetu, ali seks je neophodan deo braka. Ono što ćete uraditi brzo jednom, stvara uzbuđenje i iščekivanje za sledeći put, gde ćete možda imati više prostora za sporu i sparnu noć strasti.

Planirajte predstojeće putovanje ili sastanak

Kada ste poslednji put uradili nešto spontano i neuobičajeno? Odmora je sve manje sa sve većim zahtevima za poslom. Noć provedena negde daleko ili još bolje, dugo očekivano putovanje u Evropu je način da se izbegne kolotečina koja može da zahvati bračni život i stvori nove i trajne uspomene.

Mala namera gradi život ljubavi. Ključ sreće u vezi je snažan osećaj prijateljstva i dobri prijatelji uvek pronađu vreme jedno za drugo.

Izvor: mindsjournal.com

 

Možda će vas zanimati emisije:

Održi plamen ljubavi

Voli i kada se svađaš

(Visited 481 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *