Neverovatna vera evolucioniste

Ulazim u prodavnicu delova za automobile marke Ford. Menadžer prilazi da mi pomogne, a ja ga pitam: „Vidite li moj Ford F-150 terenac tamo napolju?“, i pokazujem mu ga prstom. „Želim da poručim sve moguće delove koji se u njemu nalaze.“ A on me pita: „Da li ste vi mehaničar?“ „Nisam“, odgovaram. “Pa šta ćete da radite sa svim tim delovima?” “Staviću ih u ogromni šejker i uporno ću ih mešati u njemu sve dok se oni ne uklope tako da mogu da odvezem svog novog Forda F-150.” A onda me on pita: “Da li ste vi normalni?”, i uzima telefon da nazove lokalnu bolnicu za mentalne bolesti.

Kažete: “Pa to je besmislica”. I u pravu ste!

Sve što postoji propada. Drugi zakon termodinamike, zakon o entropiji, kaže da vremenom sve propada i teži većoj neuređenosti – entropiji! Stvari vremenom ne postaju sve bolje i bolje. Kako starimo, mi ne postajemo jači, već slabimo. Naša koža se opušta i suši i mi dobijamo bore. Mi ne postajemo sve lepši i lepši.

Mom Fordu je bio neophodan glavni inženjer i dizajner. Arhitekta pravi plan i osmišljava nove kuće. Računarski inženjer planira novi računar. Softverski inženjer i programer razvijaju nove programe. Lekari provode godine studirajući i pokušavajući da shvate svu složenost ljudskog tela, a naročito mozga.

Međutim, evolucionista kaže da je sve to nastalo slučajno. I da bi učinio da to zvuči bar malo manje neverovatno, on izmišlja milione i milijarde godina za veću verovatnoću da se nešto toliko nestvarno ipak desi.

Nemam ja dovoljno vere da bih bio evolucionista. Ali imam dovoljno vere da verujem u Boga Stvoritelja. „U početku stvori Bog…“ A taj Tvorac je poslao svog Sina da umre za moje grehe i da me spase. On je moj Spasitelj! A da li je i tvoj?

Izvor: articles.faithwriters.com

 

Možda će vas zanimati emisije:

Dinosaurusi

Fosilna goriva

(Visited 167 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *