Uspećete u životu i bez ovih 5 stvari

Svi sanjamo o postizanju neke vrste uspeha. Ali kada razmišljamo o načinima uspeha u životu, razmišljamo i o preprekama koje se same nameću.

“Imam odličnu poslovnu ideju, ali nemam novca da je sprovedem u delo.

Niko ne započinje svoj put ka uspehu pod savršenim okolnostima. Uvek postoje prepreke koje treba prevazići.

Moj san je da postanem fitnes instruktor, ali nisam dovoljno spretan.

Voleo bih da magistriram, ali sada sam prestar.”

Prepoznajete li se negde u tim izjavama? Podrivate li sopstvene šanse za uspeh u životu? Prestanite sa tim. Niko ne započinje svoj put ka uspehu pod savršenim okolnostima. Uvek postoje prepreke koje treba prevazići.

Navešćemo nekoliko stvari koje vam nisu potrebne za uspeh u životu. Ako vam nešto od njih nedostaje, i dalje možete ciljati zvezde.

1. Pravo starosno doba

Premladi ste? Mislite da je prerano za pokretanje posla? Pa, razmislite ponovo! Jeste li čuli za Whateverlife.com? To je alternativni časopis za milenijalce. Ešli Kuols je započela taj posao sa samo 14 godina.

Ako je vaša poslovna ideja super i imate podršku da je ostvarite, onda niste previše mladi. Mark Cukerberg imao je samo 20 godina kada je pokrenuo Fejsbuk, koji je ubrzo postao višemilionski posao.

2. Mladost

Ako imate 40 ili 50 godina i još uvek niste uspeli, verovatno ste razočarani. Osećate se kao da ste ceo život proveli na dosadnom poslu i nemate šanse da poboljšate taj način života.

Pa, grešite. Međunarodni tim istraživača ispitao je koliko su godine povezane sa uticajem koji naučnik ostavlja. Znate li šta su rezultati pokazali? Napredak ne zavisi od starosti. Zavisi od produktivnosti.

Taj pojam nije ograničen samo na naučnike. Možemo to prevesti u bilo koji drugi posao. Vera Vang je u svet modnog dizajna ušla sa 40 godina. Ariana Hafington započela je Huffington post sa 55 godina.

Umesto da mislite „samo da sam mlađi“, trebali biste razmišljati „samo da sam produktivniji“. Produktivnost je nešto što možete promeniti.

Kakav uspeh želite da postignete? Da li želite da naučite novu veštinu? Pa, počnite da radite na tome! Da li želite da započnete posao? Saznajte šta vam treba i uradite to! Nikada niste prestari da biste život vodili u boljem smeru.

3. Veštine pisanja

U redu, koliko ste puta čuli tvrdnju da svaka profesija ima koristi od pisanja? To je tačno, ali samo u određenoj meri. Ako želite da posedujete uspešno preduzeće, moraćete da ga promovišete putem sadržaja društvenih medija i postova na blogu.

Ako želite da radite u kancelariji, moraćete da pišete e-poštu i izveštaje. Ako želite doktorski  stepen, moraćete da napišete doktorski istraživački projekat.

Da, veštine pisanja su korisne. Međutim, ako ih nemate, uvek možete raditi na njima.

4. Novac

Da li ste znali da Lari Pejdž i Sergej Brin nisu pokrenuli Gugl svojim novcem? Prikupili su milion dolara od investitora, prijatelja i porodice. Sada razmislite o ogromnom uspehu koji Gugle postiže. Ne možemo to čak ni označiti kao uspeh; to je mnogo više. To je džin!

I ne, gigantske kompanije ne pokreću bogati i slavni. Obično dolaze od ljudi koji nemaju novca, ali imaju iks faktor. Dakle, iks faktor, to je ono što vam je definitivno potrebno za uspeh.

Ako je vaša ideja dovoljno dobra, definitivno će privući ”poslovne anđele” čim je predstavite. Takođe možete finansirati poslovanje putem craudsorsinga. Postoji mnogo lepih primera uspešnih preduzeća finansiranih kroz Kikstarter kampanju.

5. Obrazovanje

Ne kažemo da ne biste trebali završiti fakultet i nastaviti fakultet ako želite uspeti u životu. Međutim, i dalje je moguće postići uspeh bez visokog obrazovanja.

Da se ​​razumemo: nemaju svi dovoljno sredstava da potroše za jednu godinu na fakultetu. To ne znači da ćete ostatak života provesti kao osrednji radnik (nije da u tome ima nešto loše, ali govorimo o ljudima koji žele postići veći uspeh).

Pre svega, uvek možete naučiti stvari koje želite da naučite bez ulaganja ogromnih količina novca. Postoje veb stranice koje nude besplatne kurseve o bilo kojoj temi koju smislite. Želite da naučite kako da vodite posao, ali ne želite da pohađate fakultet za to? Samo se prijavite za kurs.

Da li vam treba dokaz? Stiv Džobs je napustio fakultet. Učinio je to da bi mogao da upadne na časove koji su izgledali zanimljivije. Želeo je da stekne praktično znanje i zapravo nije napustio fakultet. Samo je odustao od diplome i naučio stvari za koje je znao da bi mu mogle koristiti.

Ubrzo je počeo da se oseća krivim što je potrošio novac svojih roditelja i zauvek je odustao. Osećao se kao da mu je fakultet beskoristan u tome da shvati šta želi da radi sa svojim životom, pa je otišao i verovao da će jednog dana uspeti. Uspelo mu je, zar ne?

Godine, novac i obrazovanje ne određuju tačke uspeha. Možete uspeti u životu čak i ako nemate veštine za koje vam svi govore da ih razvijate.

Lista stvari koje vam nisu neophodne za uspeh trebalo je da vas inspiriše. Da li ste spremni da prestanete da se pravdate i napravite prve korake ka ličnom i profesionalnom uspehu?

 

Možda će vas zanimati emisije:

Uspeh se ne oprašta

Koja su merila uspeha?

 

(Visited 941 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *