8 stvari koje partneri u zdravoj vezi nikada ne čine

Partneri svoj odnos ne smeju uzimati zdravo za gotovo, već trebaju raditi na održavanju istog. Evo što partneri u zdravoj vezi nikada ne rade:

Ne govore negativno jedno o drugome na društvenim mrežama

Nemojte pasti u zamku da ”prijatelje” na društvenim mrežama pridobijete na svoju stranu, jer sretni brakovi i veze imaju samo jednu stranu, onu zajedničku.

Ne stavljaju svoju karijeru ispred veze

Karijera je važna, ali nije najbitnija. Neke stvari ćete morati žrtvovati. Ono što morate shvatiti je da to ”nešto” nikada ne sme biti vaš odnos. Uvek možete pronaći drugi posao, ali možda samo jednom imate priliku da učinite dobro s ljubavlju koju sada imate.

Ne provode zajedničko vreme uz tehnologiju

Naravno da ćete provesti vreme koristeći tehnologiju, ali zdravi parovi znaju da trebaju ostaviti svoje telefone i kompjutere kako bi proveli zajedničko vreme na kvalitetniji način, tako što će se više posvetiti jedno drugom.

Ne izbegavaju teške teme

Svaka veza je intimna. Ako ne možete razgovarati o teškim temama, tada je vaš faktor intimnosti isključen. Ništa ne sme stati između vas, a razgovoru uvek trebate pristupati s velikom količinom razumevanja.

Ne kažnjavaju jedno drugo

Zdravi parovi znaju kako da pronađu zajednički jezik i nakon što se ne slože sa svim idejama i stavovima svog partnera. Međutim, uvek su spremni da pronađu rešenje i porade na odnosu.

Opraštaju

Veze opstaju ili padaju na praštanju. Nikada ne možete imati dobar odnos, ako niste spremni oprostiti. Partneri u zdravim vezama opraštaju brzo i učestalo.

Ne govore svemu ”DA”

Svaki dobar par treba da postaviti granice u porodici, prijateljima i jedno drugom. Takvi parovi poznaju ograničenja, znaju kako zatražiti pomoć i shvataju da je odgovor ”NE” jedna potpuna i nekad neophodna reč.

U teškim situacijama ne odustaju jedno od drugog

Čak i kada situacija postane vrlo teška, ako vam je partner važan, možete kroz sve proći. Odustajanje nije dobra opcija ni za jedan par.

 

Možda će vas zanimati emisije:

Komunikacija u vezi

Odnosi

(Visited 1.549 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *