Dobrim stvarima je neophodno vreme: 7 stvari s kojima ne bi trebalo da žurite

Autor: Divajn Akorli (Divine Akorli)

Mi živimo u društvu gde se sve želi odmah. Trenutne notifikacije, tviter poruke brzinom svetlosti, uspostavljanje internet veze u trenutku… a ako nešto makar malo okasni, istog trenutka nastupa iracionalna frustracija. Mi smo vrsta koja je sposobna da otkrije da joj nešto godi, da počne da u tome uživa i da, onda, nakon samo pet minuta postane nezadovoljna kada bilo šta ne ispuni naša očekivanja.

Mi provodimo većinu svog života naizgled užurbano, samo da bismo se nakon nekoliko dana, sedmica ili meseci osvrnuli i začuđeno se pitali gde li je sve to samo “isparilo”.

Nemojte postati žrtva nemogućnosti da na vreme obavite sve što ste isplanirali. Umesto toga, prihvatite činjenicu da postoje neka zadovoljstva u životu s kojima nikada ne bi trebalo žuriti.

Seks

Tako je! Ne samo da sam to naveo, već sam to naveo kao prvo na listi. Sve što je istinski vredno, vredno je i našeg truda i strpljenja. Ovo važi i za muškarce i za žene – svako s kim istinski želite da budete vredan je i truda i čekanja. Zašto biste ikada pokušali da zbrzate nešto što želite da traje zauvek? Pa naravno da ne bi trebalo to da radite!

Biranje poklona

Bilo da se radi o poklonu za prijatelja, člana porodice ili za vašu “bolju polovinu”, retko šta će im više značiti od iskrenog, dobro osmišljenog poklona. Što smo zreliji, to više shvatamo da kod davanja poklona nije bitna njegova cena, već količina truda koji smo uložili da ga osmislimo.

Utrošite malo više vremena da biste uzeli u obzir kojoj osobi poklanjate nešto i kako da taj poklon zaista ima pozitivan uticaj na život te osobe. Isplanirajte to iskustvo, uživajte u zajedničkom trenutku. Provedite kvalitetno vreme s njom ili njim. Zrelost nas uči da je vreme koje provedemo s nekim mnogo značajnije nego novac potrošen na nekoga – novac se može povratiti, ali vreme ne!

Planiranje godišnjeg odmora

Bilo da ste privatnici ili radite za nekoga slobodno vreme nije lako naći. Mnogi misle da privatnici imaju svu slobodu ovog sveta, ali svaki privatni preduzetnik će vam reći da on često ima još manje vremena za odmor i putovanja, jer kada ste privatni preduzetnik, obično ako vi ne radite, staje i vaš biznis. Bilo da vas ograničava kratkoća vašeg godišnjeg odmora ili prezauzetost sopstvenim biznisom, nemojte na brzinu uzeti odomor isključivo radi odmora. Sticanje novih iskustava i upoznavanje s različitim kulturama u drugim delovima sveta je od neprocenjive vrednosti i stoga bi svoj odmor trebalo da brižljivo unapred isplanirate.

Prihvatanje nove uloge na radnom mestu

Kada već govorimo o poslu, svi mi imamo različite životne puteve. Razumem ja da novac igra značajnu ulogu u izborima koje pravimo, ali mnogo toga drugoga više utiče na našu sreću i zadovoljstvo od visine plate koju svakog meseca primamo.

Prihvatanje nove uloge u novoj (ili istoj) firmi, može doneti mnoge promene u vaše okruženje, vaše svakodnevne navike ili u vaša životna usmerenja. Uvek pažljivo razmotrite i izvagajte sve opcije koje su vam na raspolaganju.

Značajni finansijski izdaci

Mi lako možemo biti nagli i zaleteti se da kupimo nešto što nam se svidelo. Novi stan, kola, kuća ili bilo šta drugo što zahteva veliki izdatak može nam u nekom trenutku izgledati veoma privlačno. Nažalost, većina tih stvari vrlo brzo izgubi onaj početni sjaj i zato dobro vaganje koliko se one uklapaju u naš finansijski plan može biti od ključne važnosti za naš budući uspeh i zadovoljstvo. Obično nije dobro ogroman deo sredstava koja imamo uložiti samo u jednu stvar, već pametno, brižljivo i strpljivo razmotriti sve moguće opcije.

Javno obznanjivanje vaše veze

Bilo da se radi o vašoj porodici ili prijateljima, neophodno je istinski razumeti i biti potpuno siguran u svoj odnos s nekim pre nego što ga svima obznanite. Posmatranjem i ličnim iskustvom naučio sam koliko je važno da budete uvereni da ste se potpuno posvetili odnosu sa izabranom osobom pre nego što je integrišete u sve aspekte svog života.

Ako požurite da javno obznanite vašu vezu i pre nego što ste i sami sigurni da ona ima budućnost, osećaćete se pod pritiskom da ostanete u toj situaciji čak i ako ona možda nije dobra za vas. Jednu vezu čine dvoje ljudi, a ne čitavo mnoštvo.

Obećanje

Integritet i čast su možda nešto najvrednije što posedujemo kao ljudska bića. Bilo da se radi o nekom malom obećanju ili o nečem krupnom, mi vredimo samo onoliko koliko vredi i naša data reč. Dati obećanje znači staviti svoj ugled na probu.

Ljudi koji daju obećanja ne zaslužuju poštovanje – poštovanje zaslužuju oni koji svoja obećanja ispunjavaju.

Kroz život ne treba juriti u “trkačkom automobilu”, a ne bi trebalo ni dopuštati da život prolazi mimo nas. Život treba živeti punim plućima, uživati u njemu i gustirati ga.

Da li uzimaš ono najbolje što ti život pruža?

Izvor: faithwriters

 

Možda će vas zanimati emisije:

Vrlina velikih ljudi: mudrost

Kako upravljati novcem?

(Visited 1.545 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *