Draga mama, ti si poklon

Autor: Heder Eberhart

Moja najstarija ćerkica Moli prišla mi je dok sam stajala pored kuhinjskog ostrva spremajući večeru. Usred sviranja muzike i urlanja svojih mlađih braće i sestara, ona je tiho zalepila komad papira na moju košulju i odšetala. Kad bih se mogla vratiti u taj trenutak i kad bih mogla odmah pogledati natpis na papiru, ja bih.  Videla sam da se na njemu nalazi crtež i nekoliko reči, ali nisam imala vremena da pročitam šta piše. Bila sam previše zauzeta da bih videla dar koji mi je Bog stavio direktno na srce. Dakle, nastavila sam da seckam povrće.

Nekoliko sati kasnije, nakon što je večera bila pripremljena i pošto su je slistili u sekundi, nakon što je suđe oprano i odloženo, nakon što je kikot napunio kuću, videla sam svoj odraz u ogledalu u kupatilu. Dok se moj najmlađi igrao u kadi iza mene, videla sam ostatke maskare od juče, neopranu kosu koja se zalepila u svim pravcima, nepoznate mrlje na mojoj majici i taj mali zaboravljeni komad papira.

Za: Moli

Od: Boga

Bila je to poklon kartica. Ja sam bila poklon.

Isplakala sam sve suze. Jaki jecaji pretvorili su se u tiho drhtanje dok su mi kolena oslabila i pala sam na pod zahvaljujući Bogu na njegovom nežnom podsećanju. Ja sam poklon.

Slomljena sam i još uvek sam poklon.

Borim se sa ponosom i još uvek sam poklon.

Ja sam pod stresom i još uvek sam poklon.

Ja sam poklon.

Većinu vremena kao mama osmogodišnje devojčice i troje šestogodišnjaka, ne osećam se kao prava žena za taj posao. Osećam se nekvalifikovano i zbunjeno, ispitujući da li ispravno shvatam ovo pitanje  roditeljstva. Osećam se neadekvatno i anksiozno. Osećam puno stvari, ali se nikada ne setim dovoljno često da je Bog odabrao te ljude da budu sa mnom. Ja sam im poklon onoliko koliko su i oni meni dar.

„Deca su Gospodnji dar; oni su Njegova nagrada“(Psalam 127:3, NLT).

„Deca joj ustaju i blagosiljaju je“ (Izreke 31:28, NLT).

Odmah sam odlepila oznaku sa majice i nalepila je na ogledalo u kupatilu. Svakoga dana vidim ovu lepu podsetnicu.

Milostivo podsećanje roditelju, jer Bog se nije prevario kad me je stvorio majkom. Podsetnik da usporite i uživate u malim trenucima sa njima dok su još mali. Podsetnik da volite nežno i sa radošću. Podsetnik, pre svega, da Bog kontroliše. On orkestrira nešto prelepo i na tome sam zahvalna.

Moja ćerka nije imala pojma koliko će ta oznaka postati važna. Još ne razume koliko majčinstvo razdvaja srce na komade. I bez obzira da li je znala ili ne, zauvek sam zahvalna što u njoj živi Sveti Duh. Ona je bila poslušna Njegovom mekom šaputanju tog dana.

Ova tiha podsećanja  svakodnevno dolaze u naš život ako smo dovoljno smireni da ih prepoznamo.

Poklon ste tamo gde jeste. Vi ste poklon u svom domu. Poklon ste na svom radnom mestu. Ne sumnjajte u svoj plasman ili kvalifikacije. Bog vas uči, neguje, i oblikuje vas u ženu koju je On stvorio da budete. Rušenje i obnova će biti neugodni, ali kada On konačno dobije pobedu, sve to vredi. Uverite se u to i nikada ne zaboravite koliki ste poklon onima oko sebe. Ti si poklon.

Izvor: herviewfromhome.com

(Visited 643 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *