Hobiji za žene

10 Hobija koji će poboljšati vaše mentalno zdravlje

Zatvaranje u karantin može vas izludeti! Zašto ne biste iskoristile ovo vreme da se usredsredite na nešto bolje da biste iz ove pandemije izašle srećnije i zdravije nego pre?!

Hobiji su sjajni za vaše mentalno zdravlje jer vašem životu daju više svrhe i produktivnosti! Oni vas čak mogu osloboditi stresa, anksioznosti i depresije.

Ovi hobiji su savršeni za ovo vreme pandemije, jer ih možete upražnjavati sami, a mnogi se mogu obavljati kod kuće ili u neposrednoj blizini.

Hobiji za žene

Muzika

Muzika ima terapeutska svojstva! Optimistična, vesela muzika je kao instant podizač raspoloženja. Napravite liste muzičkih numera za različita raspoloženja – radosna, optimistična, izrazito emotivna, itd.

Ili, sami stvorite neku muziku! Ako uživate u pevanju ili sviranju gitare, pravljenje muzike je sjajan hobi.

Slikanje

Slikanje i crtanje dozvoljava vašem umu da bude kreativan i da se reši mentalne napetosti i stresa. Zato, prihvatite se pribora za slikanje i zaronite u svet umetničkog stvaralaštva.

Briga o kućnim ljubimcima

Kućni ljubimci su odlično društvo, oni utiču  na smanjivanje anksioznosti i mogu vam pomoći da steknete osećaj smisla. Ako sami nemate kućnog ljubimca, volontirajte u lokalnom prihvatilištu za napuštene ljubimce.

Fotografisanje

Volite li fotografisanje? Fotografisanje ima mnoge prednosti, a i omogućava vam da istražite kreativnu stranu vaše ličnosti. Kada fotografišete, možete pronaći nešto lepo skoro u svemu.

Završavanje nekog kursa fotografije i rad na usavršavanju na tom polju takođe će vam pružiti osećaj ostvarenosti i napretka.

Ako nemate kameru, počnite s telefonom. Mnogi telefoni sposobni su da prave visoko kvalitetne fotografije, a postoji i mnogo sjajnih aplikacija za editovanje fotografija.

Šivenje

Neki krojački zadatak je sjajan način da svoj nemirni um nečim zaokupite. Zašto ne biste sebi sašili nove zavese ili jastučnice? To je i sjajan način da uštedite novac ili čak i da zaradite ako šijete za druge.

Plivanje

Povežite se s vodom! Prirodni elementi prirodno leče. Plivanje je odličan oblik umerenog fizičkog vežbanja. Ako imate bazen, možete ga koristiti u periodu izolacije, a ako ga nemate, moraćete da sačekate da ponovo bude bezbedno ići na bazen.

Baštovanstvo

Jesu li vam prsti pocrneli? Ovde nisu, ali ima nešto stvarno divno u kopanju po prašini. Nije čudo da deca uživaju u tome! Zemlja, mirisi i boje su tako dobri za vaše raspoloženje.

Idite na internet i potražite uputstva kako da napravite ružičnjak ili povrtnjak. Počnite od semena ili sadnica. Uključite i svoju decu. Evo, sad i ja jedva čekam da počnem!

Pletenje

Pletenje je sjajan hobi, naročito u zimskim mesecima ili za vreme karantina. Naučićete nešto novo, zaposlićete svoje ruke, a i pred očima ćete gledati kako nastaje delo vaših ruku!

Pisanje

Moj omiljeni hobi – pisanje! Vođenje dnevnika, bloga ili pisanje poezije su sjajni hobiji. Korišćenje uma i zapisivanje misli može vam pomoći da otkrijete nešto o sebi što do sada niste znali.

Započinjanje bloga je odličan način da zaradite i budete kreativni.

Vođenje dnevnika donosi mnogo divnih koristi. To vam može pomoći da se suočite sa svojim osećanjima, da obradite svoje ideje i da pratite ostvarenje svojih ciljeva.

Pešačenje

Očigledno, ako ste u samoizolaciji, pešačenje nije opcija, ali izlaženje napolje, makar samo i u vaše dvorište, pozitivno će delovati na vaš um i telo.

Pešačenje je dobro za duševno zdravlje. Ima nešto opuštajuće i isceljujuće u vezi sa zemljom i boravkom na svežem vazduhu. Vežbanje je takođe sjajno za lučenje hormona sreće. Ako je to bezbedno, idite bosi, dopustivši sebi da osetite zemlju pod svojim nogama. Verujte mi, samo pokušajte. Videćete na šta sam mislila.

Ima tako mnogo sjajnih hobija za žene. Hobi stvarno može poboljšati vaše mentalno zdravlje. Osećanje korisnosti i učestvovanje u nečemu što volite doneće dobrobit vašoj duši.

Izvor: steph social

(Visited 2.516 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *