Pismo za svaku ćerku, draga kćeri, tvoje srce je prožeto lepotom

Autor: Mika Klag (Micah Klug)

Nakon što je tvog brata i tebe odveo u tržni centar, kako bi mi omogućio da se malo odmorim, tvoj otac se vratio kući sa ogromnim osmehom na licu.

Najpre sam pomislila da je nasmejan jer je zadovoljan svojim životom i porodicom koju mnogo voli. A onda je rekao: “Sačekaj samo da ti ispričam šta se dogodilo tvojoj ćerki.”

Uh!

Kada tvoj otac sa osmehom izgovori tako nešto, to obično znači da si uradila ili nešto stvarno loše ili nešto veoma smešno.

Ispričao mi je kako si čvrsto držala za ruku i njega i svog brata da se ne biste izgubili.

Primetila si kako te posmatra jedan sedmogodišnji dečak (malo je prestar za tebe, pošto ti imaš samo pet godina).

Uhvatio ti je pogled i pokušao da se nasmeši kako bi zadobio tvoju pažnju, a kada si mu se osmehnula, sapleo se i opružio po podu koliko je dug.

Njegova majka i baka su mu pomogle da se pridigne, sve vreme se smejući ovom simpatičnom događaju. Tata mi je rekao da si mahnula dečaku i uverila se da mu ništa ne fali.

Draga moja kćeri, ti si prelepa! To je dar koji si dobila.

Ali, ima nešto što treba da znaš.

Lepota ne potiče iz dubine tvojih plavih očiju ili savršeno glatke i sjajne kože.

Iako će mediji nastojati da ti nametnu kakvu odeću da nosiš i kojom hranom da se hraniš, znaj da će biti dana kada ćeš mrzeti svoj izgled ili neki svoj postupak.

Ne želim da ikada svoju vrednost procenjuješ na osnovu svoje spoljašnjosti. Kao majka, mogu ti obećati da će se tvoj izgled promeniti mnogo puta, čak i nakon što si završila s rađanjem. Sve je to sastavni deo života, a ono što do tebe stoji je da voliš sebe i uživaš u tim trenucima.

Ipak, želela bih da ti kažem kako da zauvek ostaneš istinski divna.

Lepota potiče iz osmeha koji ti je uvek na licu i iz spremnosti da ga udeliš drugima. Divna si dok te posmatram kako grliš svog mlađeg brata i čitaš mu knjige.

Ti si prelepa kada me nežno dodirneš po leđima i upitaš da li sam dobro dok se krijem u kuhinji plačući, jer tvoj brat vrišti bez prestanka.

Lepota je u onome što činimo, a ne kako izgledamo. Biti lep znači biti sposoban da drugoga podstakneš da se zagleda u sebe i shvati da je vredan.

To činiš onda kada svoje vreme posvetiš izgradnji prijateljstva sa usamljenima; kada započneš razgovor sa nekim koga ne poznaješ; kada si spremna da se spustiš kako bi nekoga uzdigla i, povrh svega, kada si spremna da prigrliš nekoga i daš mu do znanja da nije sam na ovom ludom svetu.

Istinska lepota je plod dugotrajne nesebične službe i pružanja ljubavi drugima. Sa svakim novim činom ljubavi, postaješ sve lepša i lepša.

Sigurna sam da ćeš na svom životnom putu sresti mnoge mladiće koji će se “saplesti” o tvoj osmeh.

Ali, želim da zapamtiš da svoju lepotu ne duguješ svom spoljašnjem izgledu, već onome što je utkano u dubini tvog srca. I što više to budeš delila sa onima oko sebe, bićeš sve lepša i lepša!

izvor: herview

 

 

 

(Visited 2.034 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *