Studije su utvrdile da muževi utiču na nivo stresa kod svojih žena dva puta više nego njihova deca

Studije su utvrdile da muževi utiču na nivo stresa kod svojih žena dva puta više nego njihova deca

Autor: Anaradha

Časopis “Danas” je objavio rezultate nedavnog istraživanja, kojim je utvrđena jedna zanimljiva činjenica o ženama. Ispitali su više od 7,000 mama i otkrili da većina njih, na skali od 1 do 10, svoj nivo stresa ocenjuje u proseku sa 8.5. Čak 45% od ovih mama pomenulo je činjenicu da na nivo stresa kod njih mnogo više utiču njihovi muževi nego njihova deca.

Studija je utvrdila i uzroke stresa kod većine majki, a to su:

–      nedostatak vremena za obavljanje kućnih poslova,

–      činjenica da moraju da vaspitavaju i podižu decu same, bez podrške svojih muževa.

Konačno, istraživači su otkrili da svaka peta mama smatra da joj je najveći izvor svakodnevnog stresa nedostatak pomoći od strane bračnog druga.

Na Univerzitetu u Padovi, došli su do zaključka da ovakav nivo stresa ima veliki uticaj na zdravlje žene, kao i na njen životni vek. Naglasili su da u trenutku kada žena umre, muževljevo zdravlje počinje da se narušava, dok u suprotnom slučaju ženino zdravlje pokazuje poboljšanje, naročito na polju suočavanja sa stresnim situacijama.

Zaključak je da se ovo dešava zato što se muževi mnogo više oslanjaju na svoje žene nego obrnuto.

Članak koji se pojavio na sajtu “Zdrav sveobuhvatni život” (“Healthy Holistic Living”) je ponudio nekoliko rešenja za ovaj problem. Pisci članka naglasili su da bi život bio mnogo lakši kada bi partneri ravnomerno podelili svakodnevne kućne poslove. Na primer, dok muž pomaže deci oko škole, žena treba da se pobrine o redu u kući.

Kada biste kućne poslove obavljali zajedno, smatrajući ih uobičajenim delom života, a ne nametnutom obavezom, život bi vam bio mnogo lakši!

izvor: whats viral

(Visited 2.188 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *