10 ideja za nezaboravan (i besplatan) sastanak za vas i vašu „bolju polovinu“

Budite kreativni i ekonomični pri svom sledećem večernjem izlasku, uz pomoć ovih 10 predloga za besplatan sastanak:

Pretvorite „jeftin izlazak“ u nezaboravan

Pod „sastankom“ podrazumevam bilo šta što možete raditi nekoliko sati nasamo sa svojim bračnim drugom ili „boljom polovinom“. Ako imate decu, možda ćete morati da „stisnete petlju“ i platite nekome da vam ih pričuva na par sati, ali će vam sam izlazak biti besplatan!

Shvatio sam da se često najveće zadovoljstvo krije upravo u kreativnosti, a ona ne košta ništa! Možete trošiti novac na iste stvari kao i obično – ali to vam ne garantuje zabavu. Evo nekoliko ideja koje su se, u mom slučaju, pokazale odličnim.

Odradite foto-turu

Uzmite svoj foto-aparat i odvezite se do grada. Zastanite kod nekih znamenitosti i počinte da fotografišete jedno drugo. Budite pomalo šašavi i  kreativni – razmišljajte poput umetnika i nemojte slikati samo svoje nameštene osmehe. Izađite iz ustaljenih okvira i napravite neke uvrnute snimke!

Napravite 100-200 fotografija, a onda se vratite kući, uključite računar i poigrajte se sa najuspelijim slikama u nekom od programa za obradu fotografija, dodajući razne efekte i trudeći se da budete što kreativniji.

Organizujte sopstveni filmski maraton

Iznajmite nekoliko omiljenih filmova iz video-kluba, svratite do prodavnice i nabavite grickalice (ili ako baš niste pri parama, prečešljate police u špajzu ili kujinjske ladice). Prigušite svetla, zgrabite ćebe i dobro se ušuškajte – spremite se za uzbudljiv provod kod kuće.

Krenite u razgledanje nekretnina koje se prodaju

Čak i ako ne nameravate da kupujete nekretninu, krenite u razgledanje. Ima nečeg zabavnog u samom procesu razgledanja nekretnina koje se nude na prodaju. Idite u novosagrađeno naselje i pogledajte nekretnine koje su u ponudi. Napravite zajednički spisak stvari koje vam se sviđaju ili ne sviđaju. Ovo je odličan način da dobijete neke ideje i steknete sliku o onome što biste voleli da jednog dana imate.

Idite zajedno na rekreaciju

Igrajte košarku, fudbal, frizbi, vozite bicikl ili rolere ili zajedno učestvujte u bilo kom drugom vidu rekreacije na otvorenom, koja će vas oznojiti. Zabavno je, na svežem vazduhu ste a uz to i vežbate. Vidite da ste sposobni da radite više stvari istovremeno!

Planirajte godišnji odmor

Dok vam ovo pišem, odbrojavam dane do sledećeg godišnjeg odmora. Ne biste pogrešili kada bi rekli da se u planiranju i iščekivanju godišnjeg odmora uživa skoro koliko i u samom odmoru. Stoga, zašto ne bismo već sada počeli da ga planiramo? Ako do odmora ima još mnogo vremena, ipak je to nešto čemu se treba radovati, a  vreme će ionako „protrčati“.

Na Internetu postoji na milione ponuda za putovanja, od kojih će vam se zavrteti u glavi, ali će vam i pomoći da napravite pravi izbor. Kada se odlučite gde i kada ćete ići, počnite da štedite za to!

Romantična večera i ples kod kuće

Pustite neku laganu, opuštajuću muziku i zajedno pripremite omiljeni obrok. Iznestie najlepše posuđe i postavite sto. Upalite sveće i u opuštenoj, romantičnoj atmosferi zajedno večerajte. Nakon večere, zaboravite na posuđe! Mislite samo jedno na drugo i lagano zaplešite, baš kao što ste činili dok ste se zabavljali.

Idite na izlet

Još uvek se sećam prvog izleta na koji sam otišao sa svojom suprugom (tada devojkom). Bilo je jako zabavno. Napravio sam joj omiljeni sendvič, nabavio grickalice i sokove. Spakovao sam hranu i ćebe i otišli smo u naš omiljeni park. Našli smo odlično, zaklonjeno mesto pored samog potoka i prostrli ćebe. Opušteno smo jeli i razgovarali. Zatim smo prošetali kroz park, a odsvirao sam joj i nekoliko pesama na gitari. Možda vam to zvuči prevaziđeno, ali mi smo baš uživali!

Odigrajte neku društvenu igru

Pretražite fioke i pronađite neku staru društvenu igru: Čoveče ne ljuti se, Monopol, šah, domine ili neku drugu koju oboje volite. Većinu njih možete igrati i na računaru. Ima li boljeg načina da provedete vreme zajedno, nego da se malo prijateljski takmičite?

Idite na kampovanje

Jedan od razloga što volim da kampujem je taj što kad krenemo na kampovanje ostavimo za sobom sve ono što bi nas inače ometalo (ili bi bar trebalo da učinimo tako). Možete sedeti napolju, pod zvezdanim nebom, uz toplu logorsku vatru i razgovarati satima. To je sjajan i jeftin način da izađete iz svakodnevne kolotečine. Šator i vreće za spavanje nisu preterano skupe, ukoliko ih već nemate. Preostaje vam samo da spakujete ručni frižider i krenete put izletišta.

Idite u šetnju po mesečini

Ako živite u blizini plaže, pomalo vam zavidim. Trebalo bi da često idete tamo! A ako ste daleko u unutrašnjosti, poput većine nas, morate pronaći neko drugo zgodno mesto. Ali, čak i običan trotoar u vašem kraju će poslužiti. Ima nečeg jako romantičnog u noćnoj šetnji, a naročito po mesečini. Kažite svom supružniku sve što vam se kod njega dopada i šetajte lagano – ovo je šetnja koju ćete pamtiti.

(Visited 1.019 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *