Svaki put kada izgubite volju da se borite za svoj život setite se ovih stvari!

Svaki put kada izgubite volju da se borite za svoj život setite se svojih najbližih koje volite, svih onih kojima ste potrebni.

Setite se onih kojima ste potrebni, bilo da im kažete jednu reč utehe, bilo da ispunite neku njihovu drugu potrebu koju niko drugi ne može. Setite se onih kojima vaš život treba biti lekcija da nešto nauče i da će bez te lekcije sve krenuti drugim smerom, ostati uskraćeni za jedno važno životno znanje ali i iskustvo.

Svaki put kada izgubite volju da se borite za svoj život, znajte da trenutno stanje ne govori o vašoj budućnosti. To što sada prolazite jedan težak period ne znači da će i idući period biti takav. I priroda je takva, izmenjuju se godišnja doba, i ako nam se neko godišnje doba ne sviđa, moramo razumeti da je i ono potrebno da bi celina života bila ostvarena. U konačnom smislu, sve je to ciklus života kog ne možemo menjati.

Svaki put kada izgubite volju da se borite za svoj život pogledajte na ljude koji su u gorem položaju nego vi. Koliko je onih teško bolesnih koji cene svaku minutu svoga života i ne žele se predati, jer u svemu tome vide jedan dublji smisao koji na prvi pogled nije vidljiv. Koliko je onih obespravljenih, napuštenih, osramoćenih, izdanih koji s jednim okom gledaju na sve to što su prošli, ali s drugim okom ipak veruju u neku bolju sutrašnjicu.

Svaki put kada izgubite volju da se borite za svoj život uzmite malo vremena i odmorite se. Možda vas je samo život umorio i potreban vam je mali predah. Sačekajte da se stvari, kao i kod uzbrkane vode, smire, a onda počnite gledati u budućnost i ići napred. Videćete kako ćete preporođeni opet osetiti da imate snage i da se želite boriti koliko god život oko vas bio težak. Sve su to iskustva života koja nam pomažu da postanemo bolji ljudi.

Izvor: www.savjetnikuspjeha.com

(Visited 27.131 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *