Kako se moliti za suprugu

Naša glad za Bogom neće se ograničiti samo na nas. Kako ga sve bolje i bolje upoznajemo, kako sve više postajemo oduševljeni onim što On čini za nas kroz Isusa Hrista, tako i naša radost u Njemu prerasta lične okvire i iskustva i širi se i na one do kojih nam je najviše stalo. Jedan od najjednostavnijih načina da ovo primenimo je putem molitve – želeći i tražeći za druge isto ono što želimo i za sebe.

Predivna je stvar – istinsko čudo – kada postanemo u istoj meri uključeni u posvećenje drugih koliko i u sopstveno. I, naravno, najbolje je početi od našeg bračnog druga.

Zato muškarci, evo 10 stvari koje bi trebalo da želite (i tražite) da Bog ispuni vašoj supruzi:

  1. Bože, budi njen Bog — njeno blago i njeno sve. Neka joj ljubav prema Tebi bude na prvom mestu i neka je ljubomorno čuva i gaji.

Psalam 73:24-25: “Po svojoj volji vodiš me, i posle ćeš me odvesti u slavu. Koga imam na nebu? I s tobom ničega neću na zemlji.”

  1. Ojačaj joj veru — daj joj čvrsto pouzdanje da joj je tvoja neuporediva moć stalno na raspolaganju za njeno dobro.

Rimljanima 8:28-30: “A znamo da onima koji ljube Boga sve ide na dobro, koji su pozvani po namerenju. Jer koje naprijed pozna one i odredi da budu jednaki obličju sina njegova, da bi on bio prvorođeni među mnogom braćom. A koje odredi one i dozva; a koje dozva one i opravda; a koje opravda one i proslavi.“

  1. Uvećaj joj radost — radost u Tebi sa bogatstvom tvoje milosti u Isusu sa čvrstim i jasnim: “Ići ću kuda god me pošalješ ako si ti sa mnom.” (2. Mojsijeva 33:14-15)
  2. Omekšaj joj srce — izbavi je od cinizma i razmekšaj je u tvom prisustvu, usred svih tih zamena prljavih pelena i mnoštva drugih stvari za koje si je pozvao da ih stalno izvršava.

Jevrejima 1:3: “Koji budući sjajnost slave i obličje bića njegova, i noseći sve u reči sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličine na visini.”

  1. Učini da voli da ide u crkvu — izgradi u njenom životu takve odnose i prijateljstva koji će je ohrabrivati da odlazi na mesto okupljanja i slušanja Božje reči, da zavoli te skupove oko Gospodnje trpeze i svakodnevni život Božje crkve.

Marko 3:35: “Jer ko izvrši volju Božiju onaj je brat moj i sestra moja i mati moja.“

  1. Daj joj mudrost — pomozi joj da prepozna one dimenzije stvarnosti koje ja previdim i daj joj nežan, tihi i mirni duh da bi se osećala bezbednom.

Prva Petrova 3:4: „Nego u tajnome čovjeku srca, u jednakosti krotkoga i tihoga duha, što je pred Bogom mnogoceno.“

  1. Sačuvaj joj zdravlje — daj joj svoj dar zdravlja i sačuvaj nas od pretpostavki; cenu te milosti platio si svojom krvlju.

Psalam 139:14: „Hvalim te, što sam divno sazdan. Divna su dela tvoja, i duša moja to zna dobro.“

  1. Umnoži njen uticaj — ohrabri je i produbi uticaj koji ona ima na našu decu. Ispuni je ljubavlju za naše komšije i pronađi kreativne načine da se i kod njih zapali plamen ljubavi prema Hristu.

Jovan 12:24: “Zaista, zaista vam kažem: ako zrno pšenično padnuvši na zemlju ne umre, onda jedno ostane; ako li umre mnogo roda rodi.“

  1. Učini da čuje Tvoj glas — da čita Bibliju i prihvati je kao Tvoju reč, što ona i jeste – Tvoja reč za nju tu gde ona živi, puna milosti, sile i svega onogo što joj je potrebno da živi pobožnim životom.

Druga Petrova 1:3: “Budući da su nam sve božanstvene sile njegove, koje trebaju k životu i pobožnosti, darovane poznanjem onoga koji nas pozva slavom i dobrodjetelju.“

  1. Oduševi je Isusom — neka bude sjedinjena s Njim, neka bude novo stvorenje u Njemu, da bude Njegova verna ćerka – ne više u Adamu i grehu, već u Hristu Isusu koji će joj dati život večni.

Rimljanima 6:11: “Tako i vi dakle držite sebe da ste mrtvi grehu a živi Bogu u Hristu Isusu Gospodu našemu.“

A onda, još hiljadu drugih stvari. Amin.

Izvor: desiringgod.org

 

Možda će vas zanimati emisije:

Ja verujem Njemu

Savršeni trenutak

(Visited 662 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *