9 znakova da vas vaš partner emotivno uništava

Emotivno zlostavljanje kod parova može imati ozbiljne i dugotrajne psihološke posledice, naročito zato što je veoma teško izvući se iz ove vrste toksične veze jednom kada se nađete u njoj. Ako ste zbunjeni i ne možete sa sigurnošću da tvrdite da vas vaš partner zaista emotivno uništava, evo 9 znakova koji će vam otvoriti oči:

9 nepogrešivih znakova:

1. Česte promene raspoloženja

On vas pažljivo i usredsređeno sluša, a onda, najednom, počne da viče na vas, jer ste uradili nešto što mu se ne sviđa. Ove iznenadne i učestale promene raspoloženja znak su neuravnotežene ličnosti i osobe koja pokušava da svoje frustracije istrese na nekog drugog. Veze pune oscilacija između trenutaka nežnosti i traženja oproštenja za neprimereno ponašanje teško će se održati duže vreme. Zato nemojte više traćiti vreme.

2. Stvara vakuum oko vas

On pokušava da ograniči vaše kontakte sa prijateljima i porodicom, jer veruje da su oni previše umešani u vašu vezu. Ovo ni pod kojim uslovima ne biste smeli prihvatiti, jer ako se udaljite od njih, postaćete još podložniji njegovom bolesnom ponašanju prema vama.

3. Ljubomora

Emotivno nasilan partner nije ljubomoran samo na vašu porodicu i prijatelje. On je ljubomoran i na vaše snove, vaše ambicije i vaše životne ciljeve. On se razljuti na samu pomisao da vi niste u potpunosti zavisni od njega. Ako vas on stvarno voli, nikada vam neće uskratiti priliku da budete srećni.

4. Često svađanje i dramljenje

On drami. Male svakodnevne trzavice brzo će prerasti u velike svađe. On obično uspeva da vas ubedi da ste vi krivi za to što se dešava ili vi sami sebe ubeđujete da bi trebalo da se povučete radi mira u kući. Ako strahujete da bi on bio sposoban da vas i fizički zlostavlja u takvim situacijama, popričajte sa onima koji su vam bliski i ostavite ga što je pre moguće.

5. Čini vas nervoznom

Emotivni nasilnik će se svim silama truditi da učini da osetite njegovu superiornost i neće se ustručavati da upotrebi i fizičko nasilje ako mu nešto nije po volji. Ako se plašite svog partnera, vaš odnos je gotov i nemate se više čemu nadati po pitanju vaše veze.

6. Stalno vas unižava

On vas nikada neće podržati, bez obzira šta radite i kako to radite. Što se tiče vas, njemu nikada ne možete da ugodite. Ne dozvolite mu da vas unižava! Sebe i svoja dostignuća promovišite bez njega!

7. Vi se stalno starate o njemu

Nema ništa loše u ovome ako želite da vaš partner bude serćan, ali samo ukoliko i vi od njega zauzvrat dobijate istu pažnju. Veza koja traje samo zato što vi jedini ulažete napor da se ona održi nema nikakvog smisla, a nema ni budućnost.

8. Osećate se zatočenim

U ovoj vrsti veze, osećanje bespomoćnosi je veoma često prisutno. Vaš partner će pokušati da drži pod kontrolom i najsitnije detalje iz vašeg života: proveravaće vam imejlove, proveravaće vam poruke na telefonu, pratiće s kojim društvom provodite slobodno vreme itd. Ako se osećate kao talac, raskinite te okove i okušajte sreću na nekom drugom mestu!

9. Ubeđuje vas da je problem u vama

Nakon svih tih svađa, ubeđivanja i prezira, počnete da verujete da je problem u stvari u vama, da vi zaslužujete da budete tako tretirani. Nemojte se predati takvim mračnim mislima – to je samo posledica njegove taktike manipulisanja.

Prekinite to vrzino kolo! Vi ste mnogo bolji od toga!

Izvor: live the glory

Možda će vas zanimati sledeće emisije:

Pokaži ljubav

Nauči jezik ljubavi

(Visited 2.031 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *