Jednostavna molitva Bogu za pomoć u teškim vremenima

Svi prolazimo kroz teške periode, a najbolji način da prođemo kroz njih je uz Božju pomoć. Ponekad je teško pronaći reči za molitvu kada se nalazite u tom periodu, pa ćemo danas sa vama podeliti jednu jednostavnu molitvu Bogu za pomoć kada se borite, kada vam treba snaga od Boga i kada želite da budete jaki u Njemu.

Prvo, hajde da pogledamo šta Biblija kaže o traženju pomoći od Boga.

Biblijski stihovi o pomoći od Boga

Jedna stvar koju treba imati na umu je da, bez obzira kako se osećamo, Bog nas nikada neće napustiti ili ostaviti. To nalazimo nekoliko puta kroz Bibliju. Evo samo nekoliko od tih mesta:

„Gospod će ići pred tobom. Biće s tobom; neće te ostaviti ni napustiti. Ne boj se i nemoj se obeshrabriti.” (5. Mojsijeva 31.8)

„Zar ti nisam zapovedio: Budi slobodan i hrabar; ne boj se i ne plaši se, jer je Gospod Bog tvoj, s tobom sam gde god ideš.” (Isus Navin 1,9)

„Čuvajte se od ljubavi prema novcu i budite zadovoljni onim što imate, jer je rekao: ‘Nikada vas neću ostaviti ni napustiti.’” (Jevrejima 13,5)

„Jer ja, Gospod Boga tvoj, držim te za desnicu i kažem ti: ‘Ne boj se, ja ću ti pomagati.’” (Isaija 41,13)

Još jedan deo Svetog pisma koji služi kao snažno podsećanje na Božiju snagu i suverenitet nad našim situacijama i problemima je Psalam 46,1: „Bog je naše utočište i snaga, uvek prisutna pomoć u nevolji.”

U redu je uputiti molitvu za pomoć kada se susrećete sa problemima u svom životu

Zapravo, ne samo da je u redu uputiti molitvu za pomoć u vezi sa problemima i potrebama u vašem životu, već je to i neophodno. Pozvani smo da se molimo, kao što nalazimo u molitvi Gospodnjoj: „Hleb naš potrebni daj nam danas.”

On želi da se mi njemu obraćamo u molitvi. Imajte na umu da je molitva jednostavno razgovor sa Bogom. To je ključni deo svakog odnosa — komunikacija!

Komunikacija se odvija kroz molitvu i čitanje Biblije. Nemojte zapostaviti svoje vreme u Reči tokom ovih teških vremena. Držite biblijske stihove pri ruci tako što ćete ih napisati i staviti na mesta gde ih možete lako videti tokom dana, kao što su na kontrolnoj tabli vašeg automobila, frižideru ili ogledalu u kupatilu. Prorok Danilo se svakodnevno hrabrio u Gospodu; to je nešto na čemu možemo raditi i više.

Zatim, kada budete mogli da zastanete i da se pomolite, imajte ove stihove na umu. Upotrebite ih da započnete svoje vreme molitve. Ako se mučite da pronađete reči za molitvu, budite strpljivi. Ovo je razgovor sa Bogom, a ne monolog nekoj nepoznatoj publici. On vas voli, brine o vama i želi da vas čuje!

Jednostavna molitva Bogu za pomoć

Bože, Tvoja reč kaže da si Ti moje utočište i moja snaga, da si Ti moja pomoć u vremenima nevolje. Ti vidiš potrebu koju imam danas u svom životu. Potrebna mi je tvoja pomoć. Ne mogu ovo da uradim u svojoj snazi.

Usmeri moje korake. Daj mi mudrost. Pomozi mi da donesem prave odluke… odluke koje će Te na kraju poštovati i dati Tebi slavu.

Ostani blizu mene i pomozi mi da osetim tvoje prisustvo dok prolazim ovim putem. Pošalji mi podsetnike da si sa mnom, da me nećeš ostaviti, i da me nisi napustio.

Pomozi mi da budem jak i hrabar i da se oslonim na tvoju reč i obećanja.

Daj mi božansku hrabrost da prođem kroz vatru nevolje, znajući da si sa mnom, baš kao što si bio sa tri jevrejska mladića u užarenoj peći.

Podseti me na reči psalmiste iz Psalma 121: „Podižem oči ka gorama, odakle mi dolazi pomoć. Pomoć je meni od Gospoda, koji je stvorio nebo i Zemlju!”

Znam da si Ti dobar, da možeš da spasiš, i da je tvoja ljubav prema meni veća nego što mogu da zamislim.

Pomozi mi zadržim svoje oči usmerene na tebe. Dopusti mi da shvatim da ću se, u pravo vreme, osvrnuti unazad i znati da si me Ti proveo kroz sve.

U Isusovo ime, amin.

Nemojte das vas bude sramota što vam treba Njegova pomoć. Mi učimo najbolje životne lekcije dok prolazimo kroz teška vremena i moramo dopustiti Njemu da nas provede kroz sve.

Konačno, pronađite način da „dostojanstveno proslavite nevolju”. To znači pronaći makar nešto dobro u njoj, koliko god to malo bilo, i dati Bogu slavu za tu malu stvar. Vaše iskušenje nije kazna ili prokletstvo — to je prilika za rast i učenje. Približite se Bogu. Pitajte ga da vam pokaže koje lekcije možete da naučite. Šta želi da postigne u vama tokom ovog perioda?

Izvor: like a bobbling brook

Možda će vas zanimati sledeće emisije:

Dubina vere

Molitva – ima li tamo nekoga?

(Visited 479 times, 25 visits today)

1 Comments

  1. Slavica Ristic 01/09/2024at10:38 am

    Ovo je toliko lepo i korisno,čitati O Gospodu Bogu, da su mi suze krenule niz obraze.
    Verujem u jedinog Gospoda Boga I klanjam mu se,jer znam da je on tu i da nam pomaže.
    Molim se svako jutro i posle podne,a pred spavanje isto.
    Kasa bi svi Srbi,hrišćani koji veruju u Gospoda Boga molili život bi nam bio bolji.
    Gospode Bože hvala ti na svemu,hvala za sve što činiš za nas,Slava ti Milost,i znaj da te ja VOLIM I DA SI MOJ CEO SVET.❤🙏🏻

    Reply

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *