Svet od prašine

“A stvori Gospod Bog čovjeka od praha zemaljskoga, i dunu mu u nos duh životni;

i posta čovjek duša živa.” (1 Knjiga Mojsijeva 2,7)

Ona se nalazi iza vašeg frižidera i ispod vašeg kreveta. Deo je vazduha koji udišete.

Iako je prašina uobičajena, uopšte nije obična. Veći deo prašine u našem svakodnevnom životu sastoji se od sitnih čestica kože, odeće, tepiha – samo komadići svakodnevnog života koji lebde u vazduhu.

Ispitivanja čestica prašine otkrivaju da je većina prašine zemlja. Međutim, druga česta vrsta prašine, čak i hiljadama milja daleko od mora, je so koju vetar raznosi. Ova so pomaže stvaranju oblaka koji nam donose kišu. Sledeće najčešće prirodne vrste prašine potiču od vulkanskih erupcija i šumskih požara. Transatlantski vetrovi podižu prašinu Sahare i nose je preko okeana, gde dovoljno nje padne u Majami da ponekad kiša dobije svetloroza boju.

Vaš dom ne sadrži samo prašinu iz celog sveta, već verovatno malo prašine čak i iz svemira. Deset hiljada tona raspadajućih meteorita i kometa padne na Zemlju svake godine. Čak možete identifikovati neke od ovih tragova prašine tako što ćete provući magnet kroz prašinu u olucima. Većina namagnetisanih čestica koje se prikače za magnet verovatno potiče iz svemira.

Osim toga, neka prašina je živa, sastavljena od polena, spora gljivica pa čak i dormantnih bakterija koje se nadaju da će pronaći dobro mesto za rast.

Prašina nas podseća da je svet manji nego što mislimo i da neće trajati zauvek.

Da li ste spremni za sledeći svet? Sve vaše pripreme su već obavljene od strane Isusa Hrista. Saznajte u Bibliji šta je On učinio za vas danas.

Izvor creation moments 

(Visited 137 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *