Vrsta knjiga koje čitate otkriva dosta o vama

Ako bi sad pogledali na svoju policu sa knjigama, sigurno da ne bi bilo teško doneti zaključak koji žanr vas zanima.

Većina voli da čita različite žanrove, tako da se sigurno i kod vas dogodilo da u jednom periodu čitate romantičan roman, a drugi put nešto akciono. Bez obzira na sve sigurno imate omiljeni tip knjiga koje redovno čitate. Da pogledamo šta koji žanr govori o vašoj ličnosti!

Klasika

Najviše vas opušta čitanje klasičnih romana? Sigurno vam nije bilo teško da u školi čitate obaveznu lektiru, štaviše uživali ste u tome.

Vi ste tip osobe koja vrlo temeljito preispituje svaku osobu, i ne zadovoljavate se površnim upoznavanjem. To znači da imate mali broj poverljivih prijatelja, i niste skloni okupljanju oko sebe većeg broja osoba koje manje poznajete. Sposobni ste da cenite sitne stvari u životu, i više vam znači jedan prijatan osmeh ili razgovor.

Fantastika

Volite one priče gde vaša fantazija dobija krila, i možete postati deo jedne famozne iluzije. Zato vas je još u detinjstvu interesovala mitologija, koja je ostala vaš favorit do današnjih dana.

Prava ste sanjalica, kojoj je teško da se koncentriše jer vam misli stalno lutaju. Vaši prijatelji imaju posebnu važnost u vašem životu. Vrlo pažljivo birate reči, jer znate da je dobro imati osobe na koje možete računati.

Istorijska fikcija

Obožavate izmišljene događaje, ali ujedno ste i osoba realnih stvari. Niste baš ljubitelj iznenađenja, i zato volite da znate šta se događa oko vas.

Iz tog razloga niste oduševljeni ni spontanim avanturama. Umesto toga sve detaljno isplanirate, bez obzira da li je to najjednostavniji zadatak ili letovanje.

To ne znači da nikada niste skloni nečem spontanom, ali ipak nije karakteristično za vašu ličnosti da na prvu loptu donesete neku odluku.

U poslu dajete maksimum od sebe. Imate oštro oko za detalje i iz tog razloga ljudi vas lako zapaze. Vrlo ste sposobni da čitate između redova!

 Horor

Kao S. King, i vi zastupate stav da svako treba da čita više horor romana. Vas nije lako uplašiti, a uživate u osećaju koji izaziva adrenalin. Iz tog razloga volite da čitate horor literaturu.

Među prijateljima vi ste ona osoba koja prihvata rizične situacije. Ako se ide u zabavni park, vi ste prvi  koji ćete sesti na tobogan. Vaša komunikacija je odlična, a pričanje storija vam ide od ruke kao nikome – zato ostali jako vole da vas slušaju.

Trileri, krimi

Prosto obožavate one priče u kojima se neočekivani obrt dogodi posle dugog vremenskog perioda. Imate fantastičan talenat da zapažate sitne znake, a na život gledate kao na jednu tajnu, koju treba razotkriti, i iz tog razloga volite krimi i triler romane.

Vrlo često razmišljate o svrsi života, ujedno volite na tu temu i da istraužujete pa ste skloni i filozofiji. Istovremeno niste previše rečiti. U društvu više volite da ćutite, samo zato jer volite da posmatrate ponašanje drugih oko vas.

Romantika

Volite romantične, srceparajuće priče? Ovo znači da ste vrlo strastveni i verujete u pravu ljubav, čak i ako niste imali uspeha na ovom polju. Trudite se da imate pozitivan pogled na svet, jer verujete da na taj način prizivate pozitivnu energiju.

Na polju poznanstva lestvica vam je postavljena vrlo visoko, a ako se slučajno sretnete sa nekom privlačnom osobom spremni ste odmah da se zaljubite. Vaša vesela priroda vrlo često privlači ljude k vama!

Izvor: Bien.hu

 

Možda će vas zanimati emisije:

Unutrašnja dioptrija našeg bića

Hrana za mozak

(Visited 2.729 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *