Šta mesto koje birate za odmor govori o vama

Jeste li se ikad zapitali šta odabrana destinacija za odmor kaže o vama? Odredišta koja smo izabrali za odmor odražavaju naše unutrašnje misli i karakteristične osobine, jer su izabrana za trenutke u kojima nismo obavezni da postupamo na određeni način, kao što je to potrebno kada je u pitanju radno mesto itd.

Svi imamo određena mesta koja volimo i druga koja bismo radije izbegli. Dakle, evo šta vaš odmor govori o vama…

Obilazak gradova

Vi ste prefinjena osoba koja voli isto takve stvari u životu, od fine kuhinje do posete novootvorenim restoranima i uživanja u večernjim izlascima. Takođe možete provesti sate lutajući umetničkim galerijama, gledajući pozorišne predstave i razgledajući gradske znamenitosti. Dok vaši prijatelji sede i žale se da ih bole noge i izjavljuju „ali sve crkve izgledaju isto“, vi ste zauzeti planiranjem sledeće katedrale koju ćete videti. Za šta su gradovi još najbolji? Kupovina, kojoj obavezno posvećujete mnogo vremena.

Putovanje iz mesta u mesto

Iako ste radoznala osoba teško vam je da predugo ostanete na jednom mestu i uživate u svakodnevnom istraživanju novih stvari i upoznavanju novih ljudi. Bezbrižni ste tip ličnosti i ne možete predugo biti vezani za jednu stvar – osim za svoj automobil, naravno.

Pustolovina bilo gde

Vi ste hrabar putnik koji voli sve stvari na otvorenom, istražuje nove pejzaže i pronalazi “skrivena blaga”. Fizički ste izuzetno sposobni i ponosite se time, smatrajući da je „opuštanje“ gubljenje vremena. Vaš takmičarski duh omogućava vam da se često penjete na planine ili uživate na vodi.

Ludi provodi na plaži

Ako volite vreme provedeno u vodi, beskrajno izlaganje sunčevim zracima i neumorno đuskanje na zabavama na plaži, najverovatnije ste slobodoumni sa žarom da uživate u svakom trenutku u životu. Vi ste društvena osoba koja voli da sklapa nova prijateljstva i  da zna više o svetu u kojem živi. Imate žeđ za iskustvima i želju da okusite život iz vlastite šolje. Podržavate i nikada ne izneverite prijatelja kad ste mu potrebni. U vezi ste zabavni i onaj koji održava iskru u životu i komunicira bez oklevanja.

Hodanje i samo hodanje

Vi ste vrsta osobe koja uživa u opuštenim vikendima više nego u bilo kom drugom danu u nedelji. Više volite sive i oblačne uslove nego sunčane i uživate u izletima. Opsednuti ste „bežanjem“ na otvoreno i mislite da na svetu nema ničega boljeg od svežeg vazduha. Takođe, opsednuti ste najnovijim setom za hodanje. Cipele, pantalone, rančevi, karabini, sve to izaziva u vama lavinu sreće. Sami ili u društvu, osvajanje novih predela za vas je punjenje baterija kao ni jedno drugo.

Seoska idila

Živite u gradu, ali vam on uzima mnogo energije. Čeznete da pobegnete iz betonske džungle i izađete na selo kako biste iskusili svež vazduh, sjajne poglede i brojne neobične turističke atrakcije koje su prošarane širom zemlje. Osoba ste koja žudi za jednostavnim, opuštajućim životom. Udobna stolica, kamin ili široka veranda i pas pored vaših nogu – to je vaša ideja savršenstva.

PRESKAČETE SVOJE ODMORE? RIZIKUJETE SRČANI UDAR

Studije su naglasile da samo rad bez ikakve aktivnosti koja odmara može na različite načine naštetiti zdravlju, a prekoračenje prosečnog 8-časovnog radnog vremena uzrokuje 40% veći rizik od srčanih bolesti. Neki rezultati su takođe pokazali da oni koji godinama preskaču kvalitetan odmor mogu biti 30% skloniji srčanom udaru! Druga studija pokazuje da i veze pate kada ne koristite dane odmora.

Zato izaberite destinaciju koja vas najviše inspiriše i relaksira. Od gradske plaže do posete rođacima na selu, zasluženo odmorite i spremite se za nove životne izazove.

 

Možda će vas zanimati emisije:

Hodanje

Svež vazduh

(Visited 517 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *