12 saveta za stvaranje savršenog dana

1. Izađite iz kreveta kada se alarm oglasi prvi put.

Ne odgađajte ili ponavljajte. Ako padnete u san na svakih 5 minuta, mogli biste se osećati još umornije.

2. Nije dobro da počnete sa…

Fejsbukom, Instagramom, Tviterom i svim drugim društvenim medijima u trenutku kada otvorite oči. Provera važnih tekstualnih poruka je u redu. Ali preokupacija mobilnim telefonom može izazvati anksioznost ili depresiju.

3. Savršen početak dana bio bi spor, tih

Ne treba se izlagati stresu od trenutka kad se probudite. U početku bi vam ovo moglo biti pomalo čudno, ali videćete da samo 60 sekundi provedenih u miru može vam dati dovoljno pozitivne energije za bolji početak. Dakle, samo pogledajte kroz prozor, pijte kafu ili sok ili jednostavno provedite neko vreme ne radeći ništa. Udahnite i opustite se.

4. 10 minuta istezanja može poboljšati vašu fleksibilnost i učiniti da se osećate bolje tokom celog dana.

5. Uvek se podsećajte na pozitivne stvari koje su vam se dogodile juče.

Razmislite o koncertu na koji ste išli ili o večeri koju ste imali sa prijateljem. Ovo bi vas moglo odvratiti od negativnih događaja u toku dana. To je takođe efikasan način da se oslobodite stresa i da svet gledate iz bolje perspektive.

6. Nađite vremena da kažete dragim osobama da ih volite i da vam nedostaju.

Pošaljite im poruku ili ih pozovite. Nije bitno. Ono što je važno jeste da svojim voljenima date do znanja da vam je stalo.

7. Čitajte inspirativne stvari.

Uvek tražite citate, članke ili knjige koji vas motivišu i daju vam hrabrosti i snage da se nosite sa problemima sa kojima se susrećete. Nastavite sa praćenjem fejsbuk stranica ili biltena o ličnom razvoju.

8. Osmeh.

Bez obzira šta! Kada se nasmejete usmeravate svoju pozitivnu energiju koja je ključna za sjajan dan. Nasmejte se i drugima. Na taj način ćete njihov dan učiniti neverovatnim.

9. Budite dobri sa svojim kolegama.

Uvek se trudite da budete prijateljski raspoloženi sa kolegama i održavajte dobru atmosferu na svom radnom mestu. Većinu svog vremena provodimo na poslu.

10. Ne konzumirajte previše kafe ili drugih pića sa kofeinom.

Izbegavajte i energetska pića. Jedna šolja kafe ujutro je više nego dovoljna, ne trebaju vam pića koja bi vam mogla podići nervozu. Držite se biljnog čaja i ne zaboravite da pijete puno vode.

11. Budite ljubazni prema svima.

Iako nisu svi s kojima se tokom dana susrećemo naši prijatelji, moramo uvek biti pozitivni prema ljudima. I ne zaboravite da vam se uvek vrati ljubazan odnos prema drugima.

12. Takođe se ophodite i prema sebi sa ljubaznošću.

Da biste imali savršen dan, neophodno je biti dobar prema sebi. Ne treba zaboraviti da je način na koji se ophodiš prema sebi onaj kako želiš da se drugi ponašaju prema tebi.

Izvor: iheartintelligence

 

Možda će vas zanimati emisije:

Nauči da živiš srećnije

Koja su merila uspeha?

 

(Visited 191 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *