Jednom kada počnete živeti manje dramatično, videćete da je uvek tako moglo biti.

Autor: Mario Žuvela

Pitaćete se zašto ste toliko energije pridavali stvarima koje u vaš život nisu unosili ništa dobro. Zašto ste toj lažnoj drami dopustili da vam rasprši snove i, umesto da živite tajnu strastvenog života, živeli ste tajnu preplašenog života. Umesto da ste pokušavali da posegnete za većim, uzimali ste manje i pitali se zašto je život nepravedan.

Jednom kada počnete živeti manje dramatično, oblikovaćete sudbinu u pravcu u kome stvarno želite, dopuštajući da vas vodi jedna nevidljiva ruka, a prestati da se ponašate kao osoba koja uvek u drugima traži krivca za svoje neuspehe. Živećete život kao primer drugima, a ne kao upozorenje, i shvatićete da se sva razlika u kvalitetu života svodi samo na jedno: da je dugoročni unutarnji mir važniji od trenutnih zadovoljstava.

Jednom kada počnete živeti manje dramatično i uspostavite kontrolu nad svojim osećanjima, shvatićete da je jedina strategija biti gospodar sebe, i da nije bitno šta će vam ko reći, kako će se prema vama ponašati, već kako ćete vi to na kraju shvatiti.

Zato, prestanite da se žalite, jer sve su to metode kojima negativne stvari još više privlačite u svoj život. Štaviše, čini vam se da postoje samo one.

Jednom kada počnete živeti manje dramatično i počnete ignorisati unutrašnji glas koji vam neprestano govori da je vreme za brigu, počećete uživati u malim stvarima, počećete shvaćati gubitak vremena trenutke kada ste se ubijali stresom, smatrajući da nešto dobro činite.

Kada smanjite dramu u životu, povećaćete prostor za unutrašnji mir, i shvatiti da je premalo života da bi ga živeli kao opsadno stanje ili neprestanu bitku.

Izvor: www.savjetnikuspjeha.com

(Visited 19.392 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *