5 razloga zasto treba da pomognete svojoj ženi da očisti kuću

U početku braka, radio sam nešto krajnje spontano što se ispostavilo kao jedna od najboljih stvari koje sam mogao da uradim kako bih pokazao svojoj ženi koliko je volim – pomogao sam joj da čisti kuću.

Nisam jedini. American Time Use Survey kaže da muškarci obavljaju do 35% kućnih poslova. Kućni poslovi postaju zajednički projekat za muževe i žene. Još bolje, kada muževi i žene rade zajedno, vreme za čišćenje je u stvari smanjeno za dve trećine.

Ono što radite za svoju ženu u tajnosti je ono što čini razliku. Čišćenje kuće je nešto što možete uraditi bez da tu svoju žrtvu obznanjujete drugima. To je gest ljubavi prema vašoj ženi koji se njoj lično obraća sa: “Volim te i cenim te.” Ono što činite u tajnosti će blagosloviti vaš život, vaš odnos.

Evo pet beneficija koje čišćenje kuće donosi:

1. Pokazujete dobru volju da budete vođa koji služi
Kako vaša žena može imati poverenja u vas da ćete dati život za nju ako ne možete ni svoju odeću da sklonite?

2. Pojačava timski koncept
Kako dvoje ljudi mogu ići zajedno ako se ne slože?

3. Čišćenje kuće podstiče kreativnost
Postoji nešto u stvaranju reda u domu što budi kreativnost u vašem poslu.
Dok sam pisao ovaj čanak, prijatelj me je pozvao i rekao kako negova žena, inače autor bestselera New York Times-a, ima blokadu u pisanju. Rekla je: “Nikud ne stižem s ovom knjigom. Očistiću svoj ormar.” Sat vremena kasnije, imala je nalet kreativnosti i uspela je da ispoštuje rok. Moj prijatelj je rekao: “Čoveče, ovaj princip garderobera stvarno funkcioniše.”

4. Čišćenje kuće pokazuje zahvalnosti i poniznost
Kada vaša ruka u plavoj rukavici steže četku za wc šolju, vi pokazujete poniznost. Ta četka je ekvivalent za mač koji seče ponos. Dobra je to stvar.

5. Čišćenje kuće vas čini atraktivnim
Kažu da je muškarav koji pomaže u kućnim poslovima pravi lepak za žene. Ko bi rekao? Postajete atraktivniji dok gurate usisivač. Moja žena, Kej, i ja smo otkrili da napredujemo u urednom okruženju. To nam donosi mir. Udobnije nam je kada su stvari na mestu i onda se opustimo.

Čista kuća takođe drži nervozu dalje od nas. Čak smo postali probirljivi u tome šta gledamo na televizji. Kako održavamo red u kući, tako održavam red u tome šta gledamo.

Podigli smo troje dece u čistoj kući, tako da su i oni napredovali. Na njih je preneta ta atmosfera reda koju su preneli u svoje kuće kao već odrasli ljudi.

Mnogi verovatno misle da sam opsednuti time, ali nisam. Jednostavno sam discilinovao sebe da želim čistu kuću. Predlažem i vama da testirate ovo. Zašto ne biste iskoristili vikend da porodično očistite kuću. Obećavam, otkrićete zadovoljstvo postignuća. Vaša porodica će osetiti jedinstvo. A kreativne ideje će se rađati.

Izvor: www.familyshare.com

(Visited 2.220 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *