Pitanje od milion dolara: gde se nalazi sreća?

Kako se osećate ovih dana? Da li imate tajnu (ili ne baš tako tajnu) borbu? Kada dođu teški trenuci, i teško je podneti stvarnost, trebalo bi da se setimo kako da budemo srećni, i da lepotu života pronalazimo u malim stvarima.

Čed-Meng Tan (Chade-Meng Tan), nekadašnji guru sreće u kompaniji „Gugl“ (Google), objašnjava svoju filozofiju da sreća ne mora da bude konstantno preplavljujuće osećanje. Može da nam dođe u obliku slatkih, kratkih momenata tokom dana.

„Trenutno sam malo žedan, tako da ću popiti vodu. I kada to uradim, osetim blagu radost,“ rekao je za CBC News. „Nije da se radujete zbog toga,“ napisao je u „Joy on Demand“, „To je više u stilu – prijatno je.“
Obično su ovakvi događaji nezapaženi: zalogaj lepe hrane, osećaj kada prelazite iz vrućine u sobu koja je rashlađena, kada se sretnete sa starim prijateljem… Iako ovi trenuci traju dve ili tri sekunde, kada se pojave i počnete da ih zapažate, više ćete sreće iskusiti. Tan zatim dodaje:

„Mali naleti životne sreće pojavjuju se svuda… jednom kada počnete da ih primećujete, počećete da ih nalazite svuda. Sreća postaje nešto na šta možete da računate.“

To je zato što upoznajete svoj um sa srećom, objašnjava on.

Izvor: www.bizlife.rs

(Visited 14.604 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *