Istaknuti igrač američkog fudbala napušta NFL ligu da bi hranio gladne

Džejson Braun, nekadašnji istaknuti centar NFL-a je doneo zadivljujuću odluku da napusti fudbal i posveti se svojoj zajednici.

Nekadašnji igrač Sent Luisa je odlučio da se vrati u svoju zemlju – Severnu Karolinu i razvije farmu od 1000 hektara u Luisburgu da bi hranio gladne.

Prošle sedmice njegova vizija je urodila plodom. Braunova prva voćna farma raspodelila je skoro 21000 kg slatkog krompira. Na farmi se već proizvelo 5000 kg krastavaca koji su takođe poklonjeni.

„Želim da pomognem ljudima”, rekao je bivši centar za NewsObserver.com. Braun je nastavio: „Moj agent kaže da sam lud. Niko ne napušta NFL ligu. Niko ne okreće leđa više milionskom ugovoru. Većina igrača grebe svom snagom i pokušava da ugura još jednu sezonu. Ali ja imam drugačiji san.”

Braun, koji je odbio ponude u NFL ligi u San Francisku, Karolini i Baltimoru da bi pošao zasvojom strašću da pomogne drugima, govorio je o tome kako se oseća blagoslovenim načinom na koji su se stvari odvijale, bez obzira na nedostatak znanja o poljoprivredi, pre nego što je krenuo u ostvarenje svog sna da hrani ljude.

„Mogu da zamislim 500, 1000 ljudi na ovim poljima kako pabirče do podneva, a onda krenu u proslavu žetve uz hranu i muziku. Bilo bi to veliko slavlje i druženje. Mogu da predvidim stvari. Staram se o ovoj farmi i vidim takav blagoslov. Ovo je više nego što sam mogao ikada da zamislim. Blagosloven sam više nego što sam i sam blagoslov za druge.”

Grozđe tamjanike, voćnjaci sa stablima jabuka, krušaka i šljiva su takođe deo Braunove farme.

Postavio: Cecil Iscool, 10. novembra 2014.

Izvor: Live Free Live Natural

http://livefreelivenatural.com/quits-football-to-open-farm/

(Visited 8.983 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *