Pismo sinu o alkoholu

Dragi Luka,

Molim te da znaš da ti tata i ja nećemo dozvoliti da konzumiraš alkohol u našem domu ili u našem prisustvu. Takođe, molim te da znaš da nikada nije došlo do nečega dobrog kada grupa tinejdžera pije. To je recept za razne nesreće.

Ako odlučiš da piješ, nećeš samo kršiti pravila naše kuće, već ćeš kršiti i zakon.

Ako te zaustave zbog vožnje pod uticajem alkohola ili ako policija dođe na zabavu gde si pio, možeš se naći u situaciji gde te nećemo moći zaštititi.

Uvek nas zovi, mene i tatu. UVEK! Bez obzira na to šta si uradio.

Nikada nemoj učiniti loš izbor još lošijim samo zato što se plašiš da ćeš nas razočarati ili naljutiti.

Da li ćemo biti srećni? Naravno da nećemo. Ali radije bismo tebe i svakog prijatelja koji želi da te prati doveli kući bezbedno, nego primili poziv da se nikada više nećeš vratiti kući.

Neka ti bude jasno da to što te volimo i podržavamo ne znači ni na koji način da ćemo dozvoliti da radiš stvari koje znaš da nisu dobre za tebe.

Biće onih koji će ti reći da su tvoji roditelji prestrogi i potpuno nerealni. Neki će ti reći da si tinejdžer i da je normalno da se napiješ. Možda će ti čak prepričavati priče o svojim sopstvenim greškama u mladosti.

Slušaj svoje srce i veruj svom instinktu. Takođe, znaj da nije nimalo “kul” buditi se u sopstvenoj bljuvotini ili voziti pod uticajem alkohola.

Tvoj otac i ja smo ponosni na čoveka u kakvog se razvijaš. Toliko te volimo da nam nije važno ni ako nas trenutno mrziš. Ovo je naš poklon tebi – mi smo tvoji roditelji, a ne tvoji drugari.

Uvek tu,

Mama

Možda će vas zanimati sledeće emisije:

Da li možemo da budemo veseli bez alkohola?

Toksikomanije

 

(Visited 285 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *