Ključni saveti prilikom razgovora za posao

Bez obzira da li prvi ili stoti put idete na razgovor za posao, u takvim situacijama retko ko je bez treme i hladnokrvan. U nastavku ćemo vam dati nekoliko saveta kako najbolje da se pripremite za razgovor za posao.

Saveti za nastup prilikom razgovora za posao:

  1. Veoma je važno unapred se pripremiti. Prikupite što više podataka o kompaniji kojoj podnosite molbu za zaposlenje. Razmislite o tome šta bi vas sve budući poslodavac mogao pitati i unapred spremite odgovore.
  2. Dođite malo ranije. Nikako nemojte kasniti, ali ni stići pola sata ranije. Desetak minuta pre zakazanog termina sasvim je dovoljno da pokažete da ste odgovorni i da cenite tuđe vreme.
  3. Odštampajte nekoliko primeraka biografije za slučaj da poslodavac to ne učini. Tako ćete pokazati inicijativu.
  4. Budite nasmejani i prijatni, ali i samouvereni. To je pobedonosna kombinacija.
  5. Obratite posebnu pažnju na svoj izgled i stil oblačenja. Iscepane farmerice, prekratka suknja, masna kosa i neuredan izgled mogu ostaviti i te kako loš prvi utisak.
  6. Imajte na umu da neverbalna komunikacija često ostavlja veći utisak na poslodavcaod onoga što ćete vi o sebi reći. Prilikom rukovanja, sagovorniku stegnite ruku dovoljno čvrsto, ali nemojte preterivati. Sedite uspravno, ne oslanjajte se laktovima na sto i ne prekrštajte ruke.

 

(Visited 789 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *