Ostvarite svoj dečiji san, priuštite sebi odmor u čokoladnoj kolibi

Ostvarite svoj dečiji san. Čokoladna koliba sa jestivom unutrašnjošću upravo je oglašena na sajtu Booking.com

Autor: Lucija Piters (Lucia Peters)

Odlična vest za sve koji su ikada želeli da prožive bajku. Zahvaljujući sajtu Booking.com, sada imate priliku da, za samo 50 evra, rezervišete prenoćište u čokoladnoj kolibi u Francuskoj, u kućici koja je u celosti napravljena od čokolade. Zidovi i krov su od čokolade. Plakar, zidni sat i police za knjige su od čokolade. Gotovo sve je od čokolade, osim kreveta (ne bi baš bilo praktično spavati u čokoladi, suviše biste se izmazali). Mislim da nije preterano reći da ovaj maleni smeštaj predstavlja doslovno ispunjenje sna za mnoge. Ipak, ukoliko želite da odsednete u ovom smeštaju, morate biti brzi i rezervisati mesto znatno ranije.

Čokoladnu kolibu je osmislio i napravio čuveni majstor za pravljenje čokolada Žan Luk Dekluzo (Jean-Luc Decluzeau). Prema Parizijenu (Le Parisien), Dekluzo je krčio svoj put kao poslastičar pre nego što je 1989. zakoračio u svet pravljenja čokolade. Danas, 30 godina kasnije, nadaleko je čuven po svojim veoma zahtevnim čokoladnim skulpturama, punim predivnih detalja, kao i po drugim umetničkim delima od čokolade.

Udružio je snage sa osobljem sajta Booking.com kako bi napravio čokoladnu kolibu, koja se nalazi u dvorištu Cite de la Ceramique, nacionalnog muzeja keramike u Sevreu, u Francuskoj. Ona se nalazi unutar staklene kuće poznate pod nazivom l’Orangerie Ephémère. Prema časopisu Lonley Planet, to što se nalazi unutar staklene kuće važno je “da bi se čokolada održala na optimalnoj temperaturi radi izbegavanja bilo kakve promene u njenoj teksturi, kao i da bi se sačuvala od napada insekata ili životinja”.

Svoje iskustvo Dekluzo je opisao u izjavi datoj časopisu Mirror: “Nisam ni sanjao da će mi se ukazati prilika da izgradim čokoladnu kolibu u prirodnoj veličini, u kojoj će putnici moći da prenoće. Uzbuđen sam zbog saradnje sa Booking.com i zbog mogućnosti da sa drugima podelim svoju strast prema čokoladi. Nadam se da će gosti uživati u prilici da prenoće u tako slatkom i jedinstvenom ambijentu.”

Koliba, napravljena od 1.5 tone čokolade i predviđena za smeštaj četiri osobe, velika je 18m2. Ona ne spada u velike smeštaje, pošto je, prema časopisu USA Today, veličina prosečne hotelske sobe oko 30m2. Međutim, trend u novijim, modernijim hotelima je da su smeštajne jedinice manje, tako da su sobe uglavnom velike između 15 i 20m2. U tom smislu čokoladna koliba prati savremene trendove, sa jednim malim izuzetkom – napravljena je od čokolade. Stoga, jedan poen prednosti za čokoladnu kolibu.

Međutim, odsedanje u čokoladnoj kolibi pruža vam mnogo više od bajkovitog mesta za noćenje. Prema Booking.com, gosti će imati priliku da učestvuju u kreativnoj radionici “posvećenoj stvaranju personalizovanih minijatujrnih čokoladnih kuća”, u čemu će im pomagati lično tvorac čokoladne kolibe. U cenu su uključene i večera i doručak, koji će biti posluženi u kolibinoj cvetnoj bašti, koja liči na pravu baštu, ali pogodili ste – i ona je napravljena od čokolade. Kao i baštensko jezerce, uostalom. Nije loše za samo 50 dolara, zar ne?

Iako su i koliba i većina enterijera jestivi, postoji i napomena ispisana sitnim slovima koja naglašava da “gosti ne smeju da oštete (ili pojedu) smeštaj”. Ipak, napomeni tu nije kraj, već se nastavlja rečima da će “biti obezbeđena dovoljna količina čokolade u okviru obroka ili za užinu”, tako da će vam na raspolaganju biti dovoljno drugih opcija zbog kojih će vam lakše pasti to što ne smete da gricnete luster.

Nažalost, kao i sve što je lepo, i ovome mora doći kraj. Čokoladnu kolibu će biti moguće unajmiti samo još nakratko. Ali, radosna vest je da ćete, čak i nakon što poslednji gosti napuste kolibu, i dalje moći da je vidite. Prema navodima Independenta, koliba će biti izložena u Choco Story muzeju u Parizu, koji je u potpunosti posvećen čokoladi.

Čokoladna koliba prima četvoro ljudi – dvoje u bračnom i još dvoje u dva zasebna kreveta. Imajte na umu da u kolibi nema toaleta. Na sajtu Booking.com je navedeno da će “korišćenje toaleta biti moguće u neposrednoj blizini same kolibe”. Takođe, da biste odseli u kolibi, morate biti punoletni, a kućnim ljubimcima nije dozvoljen pristup. Ako ste zainteresovani da odsednete u kolibi, požurite sa rezervacijom, jer ne garantujemo za slobodna mesta.

Srećno vam bilo, dragi moji “čokoladni prijatelji”!

Slike: booking.com

Izvor: bustle

(Visited 609 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Tijana 28/10/2018at1:04 pm

    Haha, pa ovo je neverovatno, kućica od čokolade, ko to ne bi voleo 🙂 ne znam koliko bi se dugo zadržala.

    Reply

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *