8 naučno zasnovanih tajni dugog i srećnog braka – a zajedničko gledanje televizije NIJE jedan od njih

Dok izgovaraju sudbonosno “Da!”, svi mladenci se nadaju dugom i srećnom braku. Stručnjaci smatraju da postoji osam jednostavnih koraka koji mogu obezbediti opstanak i dugovečnost bračne zajednice, uprkos svim preprekama koje život stavlja pred vas.

Dok su poverenje, obostrani smisao za humor i iskrenost označeni kao tri najvažnija činioca za uspešnu vezu, postoje još neki elementi neophodni za dugovečnu ljubav.

  1. Nemojte pokušavati da promenite jedno drugo.

 Stručnjaci kažu da su upravo te sitne nesavršenosti ono što vas je u prvi mah privuklo vašem partneru, pa ne biste trebali da pokušavate da ih promenite. Bračni terapeuti naglašavaju da su uspešni parovi oni koji prepoznaju i cene međusobne razlike.

  1. Pohvalite svog partnera.

Stručnjak za bračne odnose Džon Gotmen otkrio je da su najsrećniji parovi oni koji zahvalnim pogledom ili dodirom pokazuju koliko cene svog partnera. Ako je vaš partner dobar roditelj ili odličan savetodavac, kažite mu to.

  1. Sećajte se zajedničke prošlosti.

 Najstabilniji bračni parovi često osvežavaju uspomene na zajedničke doživljaje iz prošlosti, usredsređujući se na one lepe i nezaboravne stvari.

  1. Uvek saslušajte jedno drugo. 

Koliko god to iscrpljujuće ponekad bilo, slušanje partnerovih jadikovki je neophodan element svake dugovečne veze. Šta je u tome najbitnije? Da nikada ne držite stranu onome na koga se vaš partner žali.

  1. Nemojte se previše opustiti.

 Iako je lako navići se da se izležavate i gledate TV, najsrećniji su oni bračni parovi koji zajedno izlaze, ne propuštaju da jedno drugom kažu da lepo izgledaju i rade mnoge zanimljive stvari kako bi očuvali plamen u svom odnosu.

  1. Radite kućne poslove zajedno.

 Jedan od najuobičajenijih izvora napetosti u svakoj vezi je obavljanje svakodnevnih kućnih poslova. Stoga, da biste izbegli svađu oko toga ko će oprati sudove, uradite to zajedno. Stručnjaci kažu da zajedničko popunjavanje uplatnica za plaćanje računa, zajedničko peglanje i pranje sudova predastavlja rituale koji će učvrstiti svaku vezu.

  1. Vežbajte zajedno.

Dr Džejn Grir kaže da je zajedničko vežbanje ključ srećnog i zdravog odnosa. Čak i kada ste vi u jednoj prostoriji na pokretnoj traci, a vaš partner u drugoj podiže tegove, to je još uvek način da zajedno izbacite svoje frustracije dok svoje telo i svoj um održavate u zdravom stanju.

  1. Jednom nedeljno prošetajte zajedno.

Dr Grir takođe navodi da bi svaki bračni par trebao da provede najmanje 30 minuta svake sedmice u zajedničkoj šetnji. To je sjajan način da podelite jedno s drugim ono što vas trenutno opterećuje i da se, šetajući, oslobodite nakupljenog stresa.

izvor: happymarriage

(Visited 4.493 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *