Pecanje u pustinji

Inteligentno osmišljen međusobni odnos tri nesrodna stvorenja iz pustinje svedoči u prilog činjenici da postoji jedan premudri Tvorac svega. Danas ćemo vam ispričati kratku priču u kojoj je glavni junak pustinjska zmija.

Iako se pustinjska zmija, gmižući postrance, može kretati brže nego što mislimo, to joj ne garantuje da će lako uhvatiti svoj omiljeni obrok – guštera gekona. Ona ponekad može iznenaditi guštera, ali ako je on na vreme spazi, pobeći će glavom bez obrzira. Tada pustinjska zmija mora da primeni plan “B” i obezbedi mali “mamac” za svoje pustinjsko “pecanje”. Zmija se potpuno ukopa u mekani pesak, čime prekrije čitavo svoje telo, osim samog vrha svog repa koji viri iz peska i liči na usamljenu vlat trave. Uskoro će mravi otkriti ovaj redak izvor hrane u pustinji i početi da ga ispituju. A onda, samo je pitanje vremena kada će gekon pronaći mrave, koji predstavljaju pravu poslasticu za njega. Dok se bezbrižni gekon priprema za večeru, on iznenada i sam postane večera kada ga sakrivena pustinjska zmija napadne iz zasede.

Da li su pustinjske zmije bile sposobne da samostalno osmisle i usavrše ovako inteligentan trik? Ne. Ovo predstavlja svedočanstvo o inteligenciji našeg Tvorca, pa i o tome da On nije zaboravio da se pobrine čak i za pustinjsku zmiju, o kojoj bi malo ko imao želju da se postara.

izvor: http://www.creationmoments.com

(Visited 573 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *