Vaše ponašanje može mnogo toga promeniti, ne potcenjujte ga!

Vaše ponašanje može sve promeniti, zašto ga onda potcenjujete.

Zašto govorite „ne mogu ovo, nisam spreman za ono“ i slične fraze? Dokle god u glavi imate postavljena ograničenja vaš život će biti daleko ispod tih ograničenja. Kada maknete ta ograničenja iz glave tada ćete osetiti neverovatnu snagu slobode i neizmernu lepezu mogućnosti koja će vaš život odmaknuti daleko od proseka i osrednjega.

Vaše ponašanje može sve promeniti, ali morate prvo promeniti misli u svojoj glavi, negativne misli koje nisu ništa drugo nego otrov koji pijete. Pogledajte život bilo kog velikana koji je menjao svet; Gandhi, Luther King, Mandela, Majka Tereza ili bilo koji drugi. Shvatili su da se život menja promenom vlastitog ponašanja, ali ne menja se tada samo sopstveni život, događa se čudo u kojem se menja i tuđi život.

Vaše ponašanje može sve promeniti, ali prvo morate promeniti ponašanje. Svakoga dana učiniti neku stvar koje ste se plašili, koju ste izbegavali, neku stvar koja vam je stvarala pritisak. Tako se gradi lična volja i postiže se nemoguće. Vaše viđenje na samom početku nekog problema i odlučnost da se promene stvari dovode do potpuno novih rezultata na kraju, donose uspešno rešenje problema.

Možete izabrati stav, a možete dopustiti da vas izabiru okolnosti i odlučuju ishod vaše budućnosti, ali ne možete reći da niste imali nikakog uticaja na svoju budućnost. Možete izbegavati da donosite odluke ali ne možete umanjiti svoju odgovornost. Mala promena koju učinite danas dovodi do velike promene sutra. Život nije utrka, nemate kome što dokazivati, život je prolaz kroz neuspehe do uspeha, pa što ih brže prođete pre ćete doći do svog cilja. Samo napred, nemate šta čekati, vaše ponašanje može sve promeniti.

Izvor: savjetnikuspjeha.com

(Visited 22.201 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *