Baka postala hit jer je zahvaljivala internetu za svaku pretragu

Autor: Silvija Novak

Društvenim mrežama proširila se vest o vrlo ljubaznoj baki koja se redovno uljudno zahvaljivala internet pretraživaču Google kod god bi mu postavila neko pitanje. Ali ono što je posebno zanimljivo je da je baka od samog Googla takođe dobila zahvalnost.

Naime, 85-godišnja May Ashworth pri korišćenju Googlea svaki put je ispred pretraživanog pojma upisivala ‘molim vas’, a nakon njega ‘hvala’. Za neobičnu naviku gospođe Ashworth saznalo se nakon što je to prvi uočio njen 25-godišnji unuk. ‘O moj Bože, otvorio sam bakin laptop, kad god je nešto guglala ona je napisala ‘molim’ i ‘hvala’. Ne mogu da verujem’, napisao je na svom Twitter profilu, a onda podelio sliku bakinog zahteva. Međutim, čitav slučaj dobio je još neverovatniji obrt kad je internetski div Google isto tako pristojno zahvalio ljubaznoj baki. Na svom službenom profilu napisali su: ‘Draga bako, nema potrebe da se zahvaljujete!’ 

Screen-Shot-2016-11-29-at-15.39.14.pngTakođe, putem Twitter profila njenog unuka komentarisali su i njen sad već slavan zahtev u kome je ljubazno zamolila Google da joj rimske brojke prebaci u arapske. ‘Draga Benova bako. Nadamo se da ste dobro. U milijardama svakodnevnih pretraživanja, vaše nas je zaista nasmejalo. I odgovor je 1998. Hvala vam!’ Kad su gospođu Ashworth pitali kako je došla na ideju tako ljubazno da zahvaljuje za svaku pretragu, rekla je kako je pomislila da će ljubaznost ubrzati pretragu. 

Preuzeto sa: mojevreme

 

(Visited 47.905 times, 1 visits today)

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *